21. 9. 2013

Akce „Město cyklistům aneb Vydržíš co primátor!“ pořádané radnicí města Zlína se mimo jiné účastnil i Vlastislav Navrátil, krajský předseda TOP 09 a dvojka kandidátní listiny TOP 09 do Poslanecké sněmovny.

Město cyklistům aneb Vydržíš co primátor! To je název cyklomaratonu pro veřejnost, který se uskutečnil v pátek 20. září na náměstí Míru. Do pedálů speciálních schwinn cycling kol šlápnuli účastníci poprvé v 17 hodin, jelo se 3x50 minut.

Cyklomaratonem chtěla radnice pomoci dále popularizovat cyklistiku, která je nejen zdraví prospěšným sportem, ale i vhodným způsobem přemisťování po městě. "Na rozdíl od aut se s kolem všude dostanete a to často nejrychleji z možných dopravních prostředků. Jízdu na kole velmi doporučuji i jako lékař," prohlásil primátor Miroslav Adámek.

„I přes mírnou nepřízeň počasí se dnešní akce vydařila. Příjemně mě překvapilo, kolik se zde sešlo příznivců cyklistického sportu“, uvedl vášnivý cyklista Vlastislav Navrátil a dodává: „Rád jsem dnes se všemi šlápnul do pedálů a budu-li příležitost, uspořádal bych obdobný cyklomaraton i ve Valašském Meziříčí.“

Jak už název akce napovídá, do sedla schwinn cycling kola usedl i primátor Miroslav Adámek. Tvrdí totiž, že pokud má působit propagace cyklistiky ze strany města věrohodně, musí začít jezdit na kolech i lidé z radnice. Na celý cyklomaraton si ale ani primátor netroufl a proto se v sedle vystřídal s Ondřejem Bětákem a Vlastislavem Navrátilem. Každý z nich odjel jednu etapu.

Emil Sedlařík, krajský manažer

 

Zlín, 20. 9. 2013

Kontakty:

Emil Sedlařík, emil.sedlarik@top09.cz, 604 229 311

Vlastislav Navrátil, vlastislav.navratil@zln.top09.cz, 724 083 016

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme