Navrátil: Vsetín se do voleb opravy nadjezdu nedočká. Kvůli liknavosti kraje

6. 5. 2016

Před dvěma měsíci jsem se společně s Vámi ptal, jestli kraj čeká s opravou nadjezdu Pionýrů ve Vsetíně na krajské volby nebo na to až nadjezd sám spadne. Na volby nejspíš čekal, aby si „nahnal politické body". Občané se do voleb ale jeho opravy stejně nedočkají. Kvůli liknavosti kraje a pozdnímu zadání veřejné zakázky teď bude nadjezd další rok chátrat.

Dobrý hospodář by se měl o svůj majetek starat, ale kraj tak nečinil. Až když dostal nadjezd známku pět ze sedmibodové stupnice, která hodnotí jeho technický stav, potom se kraj rozhodl, že něco udělá a vypsal zakázku. Dnes ale zjistil, že je kvůli dalším pracím zakázka špatně vypsaná a musel ji zrušit. Zrušit ji skutečně musel, protože jinak by byla v rozporu se zákonem – nakonec totiž přesáhla množství peněz, které je maximální pro původní vypsání zakázky. Kdyby ovšem kraj vše řešil již dříve, když měl, nemuseli občané čekat další rok.

Nadjezd měl být opraven již před několika lety a tímto tempem budou obyvatelé Vsetína rádi, když se začátku oprav dočkají v příštím roce. Kraj ukazuje, stejně jako vláda, které to nezvládla u dopravních staveb a studií EIA, že na správu silnic a dopravní obslužnost kašle.

Vlastislav Navrátil, kandidát na hejtmana

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme