Navrátil: Podpoříme školství a sport v kraji

13. 9. 2016

Důležitá je podpora učebních oborů a zvýšení jejich atraktivity pro studenty. Právě učební obory mají v kraji svoji historii už od dob Tomáše Bati. Jednoznačně musíme udržet současný systém školních zařízení - podporovat v provozu střední školy, udržet síť gymnázií a také zařízení speciálního školství. To znamená odborná učiliště a praktické školy.

Zasadíme se o optimalizaci sítě středních škol, s výhledem na zvyšování počtu technických oborů. Intenzivně podpoříme spolupráci mezi školami a příslušnými firmami, které nabízejí studentům budoucí zaměstnání. Zaměříme se na větší efektivitu v systému prospěchových stipendií. Prosadíme vyšší mzdy pedagogů.

Musíme podpořit i vysoké školství, které v kraji máme. Studenti po absolvování Univerzity Tomáše Bati odcházejí z kraje, protože je zde nic nedrží. Je třeba lépe připravit programy, které budou absolventy motivovat k tomu, aby zůstali ve Zlínském kraji. Nová pracovní místa nevytvoří politik. Vytvoří je lidé. Firmy nebo jednotlivci. A ty je potřeba v tomto snažení podpořit. Třeba tím, že vytvoříme Karierní centrum Zlínského kraje. Jeho hlavním úkolem bude motivace firem a koordinace stáží a praxí mezi školami a firmami.

Nedílnou součástí školství je i sport. Kraj se jako jedna z institucí podílí na jeho financování. Proto podpoříme modernizaci stávající a budování nové sportovní infrastruktury v kraji. Zaměříme se především na mládežnický sport, který má v našem kraji velký potenciál. Chceme investovat především do našich dětí a budoucích generací. Rovněž podpoříme rozvoj hromadného sportu pro všechny.

Vlastislav Navrátil, kandidát na hejtmana

zdroj: Náš Zlín, 13. 9. 2016

Volby:
2016 zastupitelstva krajů - Zlínský - 1. Vlastislav Navrátil

Zlín jede! Půjčte si zdarma kolo od TOP 09. Stačí kliknout a jet

Půjčte si kolo zdarma

Padesátka statečných je připravena hájit vaše zájmy. Podívejte se na kandidátní listinu TOP 09 pro krajské volby ve Zlínském kraji.

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 ZLÍNSKÝ KRAJ

budova 32