Navrátil: Dluhy potápí kraj. Na palubě se přitom vesele hraje

21. 6. 2016

Skoro 2,3 miliardy korun dluží Zlínský kraj. Že si tu obrovskou hromadu peněz nedokážete představit? To já také ne. Když se nad tím ale zamyslím, vzpomenu si na Titanic. Dolní paluby se plnily vodou a loď se nakláněla. Na horní palubě ale pořád vesele hrála kapela a všichni se tvářili, že se vlastně nic neděje. Tak to vypadá i u nás v kraji. Krajská koalice se tváří, že je všechno v pořádku a vráží další peníze do Krajské nemocnice Tomáše Bati, která táhne kraj ještě víc ke dnu.

Kdyby měl kraj rozumné dluhy, dalo by se to pochopit. Investice, které kraj dělá, ale takovému zadlužení neodpovídají. Nedostatečně investuje do infrastruktury a jen látá díry v krajském zdravotnictví. Jenže jednu díru zalátá a druhá se hned objeví, protože kraj jedná nesystémově a opravdu nerozumně. V Krajské nemocnici Tomáše Bati nedošlo k výměně neschopného vedení, kvůli kterému dluží nemocnice miliardu. Kraj jí půjčuje další a další peníze a voda v podpalubí stále stoupá. Po třech letech neskončil kraj v deficitu. Jenže jen díky zvýšeným daňovým výnosům, které nejspíše zase někde rozhází.

Titanic se nakonec potopil, i když se na horní palubě tvářili, že je všechno v pořádku. Pokud se krajská koalice nezačne chovat odpovědně, tak by to stejně mohlo dopadnout i ve Zlínském kraji.

Vlastislav Navrátil, krajský lídr TOP 09

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme