Navrátil: ČSSD jen trestá ty úspěšnější

24. 2. 2017

Utřiďme si fakta. ČSSD navrhuje progresivní zdanění. Předvolební tahák, která má voličům ČSSD ukázat, že strana zakročí proti těm úspěšnějším a pořádně jim zdaní příjmy. Že je potrestá.

Proč mluvím o trestu? Dnes je daň rovná a počítá se procentem z příjmů. Je tedy logické, že už dnes zaplatí ten, kdo více vydělává také více na dani. To se ale ekonomickým expertům ČSSD zdá málo, a proto se rozhodli perzekvovat občany, kteří více vydělají.

Takže zavedeme vyšší zdanění pro lépe placené profese. Studuj mladý člověče, buď pracovitý a my tě pak pořádně zdaníme, říká ČSSD. Potom si hledej zaměstnání, ale dej si pozor. Aby tě totiž zaměstnavatel adekvátně ohodnotil, tak za tebe bude muset odvést tolik, že se mu o tom ani nezdálo. A když už jsme v tom, tak to ztížíme všem. Několik daňových pásem – to se bude kontrolovat jedna báseň.

TOP 09 navrhovala jednotné inkasní místo, jedno kontrolní místo a jednoduché daňové přiznání. ČSSD ze všeho udělala jen jeden velký a špatně uvařený předvolební guláš. Děkujeme, ale na něco takového tuzemského daňového poplatníka přešla chuť.

Vlastislav Navrátil, krajský předseda

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme