Luděk Niedermayer a Karel Schwarzenberg navštívili Zlínský kraj

10. 5. 2014

Voliči, studenti a podnikatelé přišli ve Zlínském kraji diskutovat s ekonomem a bývalým viceguvernérem České národní banky Luďkem Niedermayerem a Karlem Schwarzenbergem o významu Evropské unie pro region a Českou republiku a o aktuální politické situaci na Ukrajině.

Lídr kandidátky TOP 09 a Starostů do Evropského parlamentu Luděk Niedermayer, další kandidáti a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg dnes debatovali s voliči ve Zlínském kraji. Nejprve navštívili Slovácké strojírny, a. s., Uherský Brod, kde mimo jiné debatovali o důležitosti výuky technických oborů. „V České republice už jsou vidět věci, které začínají fungovat, např. z Brna se stala technicko-vědecká metropole evropského rozměru, což je neuvěřitelný úspěch. Musíme zapracovat na tom, aby ti, kteří se rozhodují, čím se budou živit, dělali to rozhodnutí kompetentně,“ řekl Luděk Niedermayer pěti desítkám zaměstnanců firmy, regionálním podnikatelům a také žákům Střední průmyslové školy a Obchodní akademie Uherský Brod. S tímto tvrzením souhlasil i generální ředitel firmy Jiří Rosenfeld „My bychom byli schopni vyrábět i více, ale chybí nám zaměstnanci.“

„Studenti si musí uvědomit, že pokud půjdou studovat všichni na filozofickou fakultu, pak budou těžko hledat práci,“ podotkl Bořivoj Šarapatka.

Pak pokračoval společně s dalšími kandidáty – profesorem Bořivojem Šarapatkou a vysokoškolským pedagogem Radimem Sršněm (více o kandidátech najdete ZDE: http://www.top09.cz/volby/2014-evropsky-parlament/kandidati/) na diskusi s voliči ve Zlíně. Bavil se s nimi o bankovní unii, euru, bankách, ale také o aktuální politické situaci v Evropě a na Ukrajině. Do debaty nejen o Ukrajině se zapojil také Karel Schwarzenberg, který následně v Městském divadle Zlín vystoupil na téma „Ukrajina a EU“, a to v rámci Zlínského jara 2014, festivalu vyzývajícího k občanské angažovanosti.

„Opravdu vás prosím, jděte k volbám, zde máme možnost opravdu prosadit více kandidátů, záleží jen na tom, kolik vás přijde. Vaše hlasy jsou skutečně důležité. Prosím, mluvte se všemi, které znáte, ani já, ani kandidáti nestihneme mluvit se všemi, ať jdou k volbám,“ apeloval Karel Schwarzenberg.

„Český skeptický názor k Evropě pramení z velké míry z neznalosti.  Lidé se musí zajímat a chtít mít informace, aby mohli činit důležitá rozhodnutí. Nikdo jiný to za ně nerozhodne,“ dodal Luděk Niedermayer.

Večer se všichni politici setkali s občany Uherského Hradiště na akci „Politika se dělá u piva“, kde se ke kandidátům připojila i Ivana Majíčková, starostka obce Kunovice. Při živé hudbě rozproudili neméně živou debatu o důležitosti a potenciálu Evropské unie.

 

Zlín, 9. května 2014                                               Emil Sedlařík, krajský manažer TOP 09                 

 

 

Kontakty: Emil Sedlařík, +420 604 229 311, emil.sedlarik@top09.cz

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme