15. 10. 2018

ODS, KRUH, KDU-ČSL, TOP 09, takové je složení koalice v novém zastupitelstvu Uherského Hradiště, jak se na ní vyjednávači všech čtyř politických subjektů dohodli. 

Staronovým koaličním členem se tak stane TOP 09, která se již v minulosti na vládě v Uherském Hradišti podílela. „Nabízí se nám tak možnost posouvat svůj program na koaliční platformě se stranami nám názorově blízkými," řekla Deníku Zuzana Vandame, jež by měla získat post neuvolněného radního. Zaměřit se chce v rámci svých programových priorit na ekologii a podporu drobného a středního podnikání.

„Koaliční spolupráce v Uherském Hradišti je pro nás velká výzva, na jejíž realizaci se chceme i nadále podílet spolu se studenty, s nimiž jsme už dva roky ve spojení a které tato aktivita očividně baví," doplnila Vandame. Čtrnáctičlennou koaliční většinu v sedmadvacetičlenném zastupitelstvu v Uherském Hradišti utvoří ODS se sedmi zastupitelskými křesly, KDU-ČSL se třemi, KRUH se třemi a TOP 09 s jedním zastupitelským mandátem. V opozici kromě dvou soukromníků budou čtyři členové ANO, dva komunisté, dva Nestraníci pro Hradiště, dva Piráti a jeden sociální demokrat.

Zdroj: Slovácký deník, str. 1., Pavel Bohun (redakčně zkráceno)

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme