Kandidáti TOP 09 vyrazili za voliči až k jejich dveřím

10. 10. 2017

Už na víc než 8 000 domovních zvonků ve Zlíně, v Uherském Hradišti, v Holešově, ale i v dalších městech a obcích Zlínského kraje zazvonili během tří týdnů kandidáti TOP 09 a lídryně Kristýna Zelienková. Při své kontaktní kampani pro volby do Poslanecké sněmovny ode dveří ke dveřím už téměř měsíc navštěvují domácnosti a diskutují s lidmi o programu a prioritách TOP 09.

„Vidět kandidáty jen na billboardech, letácích nebo v televizi a slyšet jen hesla je pro každého voliče velmi málo. Nemají šanci politiky poznat osobně ani si vyslechnout jejich plány a vize. To jsme chtěli změnit, proto jdeme za lidmi až domů a mluvíme s nimi osobně. Bylo to dobré rozhodnutí, lidé jsou velmi milí a vstřícní," říká ke kontaktní kampani lídryně krajské kandidátní listiny TOP 09 poslankyně Kristýna Zelienková.

Podle reakcí lidí voličům není lhostejné omezování svobody a plnohodnotné demokracie. Při desítkách rozhovorů se lidé se ptají na naše členství v Evropské unii a budoucnost Evropy. Zajímají je také postoje TOP 09 v sociální oblasti. „Při diskusi o důchodové reformě jsme dostali vynikající bábovku a ani po půl hodině jsme se nemohli odtrhnout od voličky, zklamané protievropským přístupem ODS," popisuje jeden z mnoha zážitků poslankyně a jednička kandidátky TOP 09 Kristýna Zelienková.

„Sociální sítě jsou sice fenomén této doby, ale my se nespoléháme jen na ně. Osobnímu kontaktu s lidmi a podané ruce se nic nevyrovná," uvedl předseda TOP 09 Zlín Milan Baroň, kandidát č. 6, a dodal: „Už v komunálních i krajských volbách jsme si vyzkoušeli v kampani návštěvy ode dveří ke dveřím, a tak víme, že lidé oceňují možnost své kandidáty vyzpovídat tváří v tvář."

Kandidáti TOP 09 svou kontaktní kampaň letos odstartovali v polovině září a navštívili už přes 8 000 domácností. „Voliče zajímají nejrůznější témata, ale sami často svedou rozhovor na budoucnost a svobodu. To mě naplňuje optimismem, protože o tu jde v letošních volbách především. Jak moc budeme podléhat vůli státu a nakolik zůstaneme svobodní v našich rozhodnutích. Stát musí být služba pro občany, ne šikana," říká lídryně kandidátky TOP 09 Kristýna Zelienková.

Voliči, kteří by se chtěli s poslankyní Zelienkovou a dalšími kandidáty TOP 09 osobně setkat, mají kromě kontaktní kampaně i další příležitosti. Chystané akce lze najít například na webu TOP 09„Když voliče nezastihnu, nechávám jim na klice visačku s mým telefonním číslem a e-mailem. Mohou mi zavolat nebo napsat, ráda odpovím na dotazy k našemu programu. Těší mě, když mi pak od nich nejednou přijde i povzbudivá SMS s textem, že nám fandí," prozradila Kristýna Zelienková a dodala: „Je poznat, že děláme kampaň na Moravě, protože ani o pozvání na slivovici od voličů není nouze. Párkrát jsme si už s nimi také připili na dobrý výsledek ve volbách."

Emil Sedlařík, krajský manažer

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme