TOP 09 si ve Zlínském kraji zvolila vedení a připravuje se na krajské volby

15. 4. 2019

„Zasadíme se o vyvážený a koncepční rozvoj Zlínského kraje, například o zachování kvality zdravotní péče v celém kraji.  Do diskuse k rekonstrukci či stavbě nové nemocnice musíme zapojit více nezávislých odborníků urbanistů, lékařů nebo ekonomů. Myslím si, že možnost rekonstrukce současné KNTB není zvažována dostatečně věcně a nezávisle. Bohužel se stala stavba nové nemocnice spíše politickým praporem, za kterým jdou všichni, kteří důvěřují současnému vedení kraje, a kteří nejsou schopni domyslet všechny ekonomické a urbanistické důsledky tohoto zdánlivě bohulibého projektu,“ říká staronový předseda TOP 09 ve Zlínském kraji Vít Peštuka, který je zároveň místostarostou Kroměříže.

Dalším tématem TOP 09 pro krajské volby je neúprosný demografický vývoj a s tím související nutnost vynaložení finančních prostředků na podporu a budování dalších potřebných sociálních služeb. „Pokud se bude za každou cenu stavět nová nemocnice, na sociální oblast ale i na další důležité oblasti rozvoje dopravy nebudou v kraji dostatečné finanční prostředky,“ pokračuje Peštuka. K prioritám TOP 09 bude patřit také financování a podpora opatření, která pomohou zadržovat vodu v krajině a zároveň budou mít protipovodňový charakter.

V krajském výboru pak zasedne také například Milan Baroň ze Zlína, Tomáš Schildberger ze Vsetínska nebo Zuzana Vandame, radní v Uherském Hradišti. „I když se TOP 09 pohybuje v regionech na pětiprocentní hranici, mám za to, že strany s pevným hodnotovým ukotvením mají na politické scéně svůj důležitý smysl. A jako čerstvě zvolená komunální politička vnímám potřebu jasně definovaných principů a hodnotových mantinelů dvojnásob. Bez nich bychom se totiž ve společnosti, kde čelní představitelé státu postrádají morální kredit, mohli snadno utopit,“ doplňuje právě Zuzana Vandame.

Petr Zaoral, krajský manažer

Vít Peštuka, vit.pestuka@gmail.com, 739 526 252

Petr Zaoral, Petr.Zaoral@top09.cz, 602 513 482

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme