Vysočinu navštívil ministr zdravotnictví Leoš Heger

23. 1. 2011

Návštěva Leoše Hegera na Vysočině

Jihlava, 23. ledna 2011

V neděli 23. ledna 2011 navštívil Vysočinu ministr zdravotnictví doc. MUDr. Leoš Heger, CSc. Vzhledem k vyhrocené situaci ve zdravotnictví díky protestní akci lékařů „Děkujeme, odcházíme“ se ministr setkal s členy krajského výboru TOP 09 a dalšími hosty, kteří k tématu mají co říci. Ke slovu se dostala MUDr. Zdeňka Drlíková, ředitelka psychiatrické léčebny v Jihlavě, primář oddělení nukleární medicíny v havlíčkobrodské nemocnici MUDr. Petr Libus, který je zastupitelem v Havlíčkově Brodě, Ing. Martin Fiala – zastupitel v Jihlavě, Bc. Ladislav Bárta, 2. místostarosta Žďáru nad Sázavou a další. Jelikož je Vysočina jedním z krajů, kde podalo výpovědi nejvíce lékařů,  ministra zajímaly všechny názory a poznámky přítomných k dané problematice. Na závěr debaty si vzal slovo předseda krajské organizace TOP 09 Ing. Jiří Blažek a vyjádřil za celou organizaci ministerstvu zdravotnictví podporu a zároveň popřál hodně sil v dalších jednáních.

Další kroky pana ministra Hegera a poslance Ladislava Jirků vedly do Horáckého divadla v Jihlavě na slavnostní vyhodnocení 3. ročníku celostátní soutěže „Bezpečná nemocnice“. Tu pořádá Kraj Vysočina ve spolupráci se Spojenou akreditační komisí, Johnson & Johnson a Project HOPE - Česká republika.

Irini Martakidisová, vedoucí krajské kanceláře
Galerie