TOP 09 se v Jihlavě spojí s piráty a zelenými

26. 6. 2018

Memorandum o vzniku trojkoalice Žijeme Jihlavou podepsali včera zástupci TOP 09, pirátů a zelených. Toto uskupení povede do podzimních komunálních voleb v Jihlavě zástupce TOP 09 Vít Zeman. „Jde nám o to sestavit koalici z odborníků, za nimiž jsou vidět konkrétní projekty,“ popsal důvody vzniku koalice Vít Zeman. Podle něj si voliči už nyní nevybírají ideologicky, a toto poněkud nesourodé uskupení přijmou. „Voliči chtějí vidět řešení,“ popsal svůj pohled Zeman.
Zástupkyní pirátů v koalici je trojka na kandidátce Eva Nováková, které se hodlá zaměřovat na oblast sociálních projektů a bydlení. Dvojkou na kandidátce je Silvie Čermáková za Stranu zelených. Strany si nerozdělovaly místa na kandidátce podle pevného klíče, ale jak uvedl Zeman, roli hrála odbornost kandidátů a také genderová vyváženost. Uskupení Žijeme Jihlavou má několik podporovatelů z řad osobností, které se však rozhodly nekandidovat. Jde o Milana Koláře, Marka Hovorku či Víta Prchala.
Podobná trojkoalice však v podzimních volbách nebude pro tyto strany na Vysočině univerzálním řešením.
Strany se mohou v jiných místech spojovat do koalic i s dalšími subjekty. V současnosti v kraji funguje spojení TOP 09, pirátů a zelených v Chotěboři na Havlíčkobrodsku. 

Zdroj: Jihlavský deník

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme