Šéfem vodních cest se stal Jiří Blažek z Pelhřimova

17. 6. 2011

Praha/Pelhřimov – Ministr dopravy Radek Šmerda jmenoval do čela Ředitelství vodních cest zkušeného manažera z Vysočiny Jiřího Blažka, který v konkurenci devíti uchazečů předložil ministerstvu nejlepší plán, jak vyvést firmu z krize. Ministr od nového šéfa očekává především bezodkladnou analýzu a nápravu pochybného hospodaření, které za sebou nechalo předchozí vedení.

„Je to krizový manažer, který má široké zkušenosti ve státní správě a u něhož vítám fakt, že chce razanetně přistoupit k nápravě chyb, které jsme v hospodaření Ředitelství vodních cest objevili,“ uvedl na adresu nového ředitele Šmerda. Blažek na ŘVC přechází z Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových, kde zastával pozici náměstka pro provoz a majetek. Před tím působil v Pozemkovém fondu ČR a na ministerstvu zemědělství.

„Mým hlavním cílem bude navrátit firmě důvěryhodnost v očích obchodních partnerů, investorů a veřejnosti. Některé kroky nebudou příjemné, ale jsou nutné pro celkovou nápravu situace na Ředitelství vodních cest,“ uvedl bezprostředně po svém jmenování Blažek.

TOP 09 Vysočina
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme