Oslavy 17. listopadu na Vysočině

19. 11. 2017

Na mnoha místech Vysočiny si v pátek 17. listopadu členové TOP 09 připomněli svátek pádu komunismu v naší zemi a výročí znovunabytí svobody.

V Jihlavě regionální předseda Jiří Vohralík a předseda místní organizace Vít Zeman společně s dalšími členy položili v 15 hodin květiny u sochy Klíčů v areálu Český mlýn. V Havlíčkově Brodě se místostarosta města Libor Honzárek společně s dalšími představiteli města zúčastníl v 11 hodin pokládání květin u Památníku obětem komunismu ve Štáflově ulici. V Tasově se předseda místní organizace Velké Meziříčí Josef Mladý podílel na organizaci akce k tomuto výročí. V 18 hodin se v Hospodě U Dalasa uskutečil koncert zpívajícího právníka Iva Jahelky a následná neformální beseda. V Pelhřimově krajský předseda Jiří Blažek společně s dalšími členy položil kytici u sochy sv. Václava na Masarykově náměstí v 17 hodin. 

Ve Žďáře nad Sázavou se zastupitel města Ladislav Bárta zúčastnil akce na náměstí Republiky v 17:17 hodin. Ten zde měl možnost promluvit k přítomným účastníkům oslav. "Chtěl bych poděkovat všem spolkům v našem městě, které se již 25 let podílejí na obnově zdravé občanské společnosti a jsou zde dnes také přítomni. Těší mě také dnešní přítomnost mnoha dětí a děkuji jejich rodičům za to, že s nimi o událostech z roku 1989 a o době nesvobody mluví. A nakonec bych rád vzpomenul na všechny ty, kteří se totalitnímu režimu nepodvolili a boji za svobodu obětovali mnohé, někdy i vlastní život," zakončil svoji řeč Ladislav Bárta. 

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme