Krajským předsedou TOP 09 na Vysočině se stal Jiří Blažek

13. 3. 2017

Třebíč – Předsedou vysočinského výboru TOP 09 se stal dosavadní člen předsednictva, Jiří Blažek z Pelhřimova. Byl zvolen na sobotním krajském sněmu v Třebíči. Hlasovala pro něj nadpoloviční většina delegátů. Blažek vystřídal Ladislava Jirků, který zůstává členem krajského výboru.
Blažkovým protikandidátem byl Libor Kotačka z Velké Bíteše. Krajský sněm si po dvou letech zvolil nové vedení strany, ta vyměnila i dva ze tří místopředsedů. TOP 09 má na Vysočině zhruba 130 členů. Sněmu se zúčastnil i předseda strany Miroslav Kalousek.
Volební výsledek TOP 09 do Poslanecké sněmovny nechtěl Blažek odhadovat, ale chce, aby jeho strana na Vysočině získala minimálně jeden mandát. „Teď musíme vybrat lídra, sestavit kandidátku. Máme už představu, ale jména neřeknu,“ uvedl.
Blažek, který tuto neděli oslaví 55. narozeniny, se do čela krajského vedení vrací po čtyřech letech. Předtím také čtyři roky TOP 09 na Vysočině vedl. „Byl jsem požádán skupinou našich členů, abych se vrátil. Dlouho jsem o tom přemýšlel a nakonec jsem se rozhodl, že mám TOP 09 a její politiku natolik rád, že jí zkusím pomoci a vrátím se. Čeká nás hodně práce,“ řekl.
Nyní vede Blažek provoz ve firmě, která vyrábí potrubní systémy na vodu a topení.
Sněm, kterého se zúčastnilo 95 procent delegátů, zvolil nové vedení na další dva roky. Místopředsedy se nově stali Libor Honzárek, místostarosta Havlíčkova Brodu, a Libor Kotačka z Velké Bíteše, staronovým místopředsedou je Kryštof Kothbauer z Jihlavy.

Zdroj: Deník

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Štítky
Osobnosti: Jiří Blažek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme