Do výkonného výboru byli zvoleni
Jiří Blažek a Ladislav Bárta

tisková zpráva

25. 10. 2011

Delegáti a hosté z Kraje Vysočina se zúčastnili celostátního sněmu TOP 09 v Hradci Králové ve dnech 22.10. a 23.10.2011. Druhý volební celostátní sněm probíhal bez větších vášní, klidně, plynule a rychle, také díky použití elektronického hlasování o němž Miroslav Kalousek při závěrečném proslovu řekl: „Děkuji těm, kteří to připravovali, že to udělali tak blbuvzdorné, že jsem to bez problémů zvládnul i já a ušetřilo nám to spoustu času“. Post předsedy strany obhájil Karel Schwarzenberg, prvním místopředsedou byl znovu zvolen Miroslav Kalousek.

Kraj Vysočina bude mít nyní větší zastoupení ve výkonném výboru strany, kromě poslance Ladislava Jirků a krajského předsedy Jiřího Blažka byl nově do výkonného výboru nominován a následně zvolen místostarosta Žďáru nad Sázavou Ladislav Bárta, který je zároveň předsedou regionální a místopředsedou krajské organizace.

Z kandidátského projevu Ladislava Bárty:

„Jsem z regionu Českomoravské vrchoviny, z její nejkrásnější části Žďárských vrchů. Budu velmi rád, když k nám zavítáte načerpat nové, tolik potřebné síly. Pokud mi dáte důvěru, budu vaši podporu vnímat s velikým respektem a společně s celým výkonným výborem budu aktivně pracovat na stabilizaci a rozvoji naší mladé strany, v jejímž čele stojí ten nejlepší předseda a autorita současné politické scény v České republice“.

Jiří Blažek o sněmu:

„Sněm celý hodnotím velmi pozitivně, všichni delegáti měli možnost se přesvědčit, že naši ministři uplatňují volební program TOP 09. Obzvláště oceňuji otevřenost a transparentnost celého sněmu, na kterém byla po celé dva dny od rána až do večera přítomna média. Kromě toho, že mne velmi těší nominace Karla Schwarzenberga jako kandidáta TOP 09 na post prezidenta České republiky, se plně ztotožňuji s projevem Miroslava Kalouska, který bez obalu vylíčil stav ekonomiky a tento jeho kandidátský projev se stal jedním z programových dokumentů TOP 09. Jsme připraveni i za cenu poklesu preferencí přijmout nepopulární a bolestivá rozhodnutí, která ovšem povedou naši zemi k trvalé stabilitě, nezadlužování našich dětí a vnoučat a přinesou naší zemi ustálenou pozici a nárok na rovné šance v Evropské unii“.

 

závěrečné usnesení sněmu

kandidátský projev M.Kalouska

Irini Martakidisová, asistentka poslance Ladislava Jirků
Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme