× Spojenci pro Evropu

Vedení TOP 09 přijelo s Vizí 2030 do Ústí nad Labem

8. 3. 2017

Jak by mohla a měla vypadat Česká republika za třináct let? O tom v úterý do Ústí nad Labem přijeli diskutovat politici z TOP 09. Představit Vizi 2030 přijel nejen Miroslav Kalousek a poslanec za Ústecký kraj Michal Kučera. Nechyběl ani student a nejmladší radní Dominik Feri, který přijel oslovit především mladou generaci a místopředsedové Marek Ženíšek, Markéta Adamová Pekarová a Leoš Heger.

Podle TOP 09 bychom mohli v blízké budoucnosti volit přes počítače, cesta z Prahy do Brna by mohla trvat jen hodinu, mladí by mohli využít kupony na kulturu a pro středoškoláky by mohlo být běžné studovat v zahraničí.  Speciální pečovatelské domy by mohly ubytovat dlouhověké občany a platilo by se eurem. Tyto a další plány obsahuje Vize 2030, kterou TOP 09 zveřejnila a vyjíždí ji představit do všech krajů.

Ústí nad Labem bylo třetí zastávkou diskusní roadshow, na kterou mluvčí jednotlivých kapitol jezdí autem budoucnosti – elektromobilem zn. Tesla. „Každý člověk plánuje svůj život na období delší než čtyři roky volebního období. Debata o vzdálenější budoucnosti naší země je velmi důležitá, protože mnoho kroků musíme začít už dnes,“ vysvětloval i v Ústí nad Labem předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Zájem o debatu ze strany veřejnosti byl velký. V sále zazněly podněty, co by na programu TOP 09 nemělo chybět. Podle diskutujících je to určitě vysokorychlostní internet i v nejzapadlejším místě republiky, přijetí eura, komerční připojištění, či šetrné zacházení s životním prostředí. Tedy prosperita a odpovědnost, jak má TOP 09 ve svém názvu.

Radka Ostřížová, krajská manažerka TOP 09

Osobnosti:
Dominik Feri, Leoš Heger, Miroslav Kalousek, Michal Kučera, Markéta Pekarová Adamová, Tomáš Tesař, Marek Ženíšek

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 ÚSTECKÝ KRAJ

Hradiště 97/4