V Teplicích má TOP 09 nové vedení

31. 1. 2019

V pořadí druhý regionální sněm TOP 09, který spadá do Ústeckého kraje, se uskutečnil v Teplicích.

Regionální předseda Petr Měsíc ho naplánoval na 30. ledna a pozval celou členskou základnu. Sněm bylo potřeba uskutečnit především z důvodu, že vedení regionu končí mandát a také byla potřeba si zvolit delegáty na krajský sněm, který se uskuteční začátkem dubna.

Dosavadní předseda Petr Měsíc se po dlouhých devíti letech rozhodl, že již nebude kandidovat do žádného výboru, a to jak na regionální, tak i krajské úrovni. „Devět let je dlouhá doba a já jsem přesvědčený, že je potřeba po tolika letech obměnit vedení regionu. Chci dát prostor mladším členům, a to jak věkově, tak i služebně. Teplice si zaslouží nový vítr do plachet a pevně věřím, že nově zvolený výbor mu ho poskytne,“ řekl po sněmu dosluhující předseda Petr Měsíc. „Tímto rozhodnutím končí má aktivní politická etapa. Nadále budu členem TOP 09, tím se nic nemění, jen nebudu aktivním členem,“ dodal s úsměvem Petr Měsíc.

Nově zvoleným předsedou se stal Jan Hadraba. Je to jeden ze zakládajících členů TOP 09 v Teplickém regionu, ale doposud ve vedení regionu nepůsobil. Svůj mandát získal v tajné volbě, které se týkaly volby předsedy a místopředsedy. Z patnácti zúčastněných delegátů mu dalo svůj hlas dvanáct. „Stát se předsedou regionálního výboru byla pro mě velká výzva, kterou jsem rád přijal. Jsem rád, že jsem byl do této funkce navržen, ale hlavně zvolen,“ řekl k výsledku tajné volby nový předseda Jan Hadraba. „Je mi ctí, přebírat předsednictví regionální organizace po Petru Měsícovi, který vedl teplickou organizaci TOP 09 úspěšně téměř 10 let. Věřím, že se nám podaří s pomocí teplických členů a podporovatelů naši stranu udržet na politické mapě České republiky, a to i v době, kdy konzervativním a tradičním liberálním hodnotám není příliš přáno,” dodal Jan Hadraba.

Místopředsedkyní byla zvolena Jana Jirušková, nová členská posila, která se v komunální kampani osvědčila jako aktivní a spolehlivá osoba. Ve vedení bude předsedovou pravou rukou, což slíbila ještě před volbou. Dalšími členy regionálního výboru jsou Miroslav Lachman a Zdenka Musilová, oba z Krupky a Petr Knorr z Duchcova.  

Delegáti volili i regionální revizní komisi, která se skládá z předsedy Davida Jedináka a členů Jana Matějky a Moniky Pecháčkové.

Na avizovaný krajský sněm Teplice vyšlou Petra Měsíce, Pavla Pastyříka, celý nově zvolený regionální výbor a Jaroslava Poláčka.

Všem zvoleným členům gratulujeme a přejeme hodně úspěchů.

 

 

V Ústí nad Labem

31. ledna 2019

Radka Ostřížová, krajská manažerka Ústeckého kraje

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme