V Děčíně si zvolili nové vedení místní organizace

15. 11. 2018

Dle stanov TOP 09 je nutné vždy po dvou letech svolat sněmy místních, regionáních, ale i krajských organizací, aby si členové zvolili vedení na další dvouleté období. Vyvrcholením je pak celostátní sněm, který se koná po všech krajských sněmech. Jeho konání se očekává koncem roku 2019.

V Ústeckém kraji se sněmy MO a RO budou konat v průběhu ledna, února a března, aby si mohli členové navrhnout delegáty na sněm krajský. Ten by měl být na začátku dubna.

První sněm ale proběhl již letos, a to v místní organizaci Děčín, předsedou byl zvolen Vojtěch Nádvorník, IT konzultant.

Dle slov dosavadní předsedkyně Moniky Tesařové, která vedla místní organizaci čtyři roky, byla potřeba vedení vyměnit. Jak uvedla na sněmu, výměna vedení může přinést nové nápady a nový vítr do místní organizace, které rozhodně Děčín potřebuje. Na post předsedy navrhla právě zmíněného Vojtěcha Nádvorníka, kterého uvedla jako schopného člověka s dobrými nápady. Vojtěch Nádvorník je sice členem TOP 09 necelý rok, ale své schopnosti předvedl především při kamapni do komunálních voleb. Na sněmu místní organizace Děčín byl zvolen dvanácti hlasy z třinácti účastníků.

Místopředsedou se stal Milan Rosenkranc, bývalý ředitel děčínského muzea, stejně jako předseda Nádvorník dvanácti hlasy. Sněm schválil pětičlenný výbor, proto byli zvoleni ještě tři členové výboru. Stali se jimi Daniel Drnek a Vladimár Janda, oba byli zvoleni třinácti hlasy a členský nováček, student Ondřej Schmidt. Ten byl zvolen dvanácti hlasy.

Na sněmu byli také zvoleni delegáti regionálního sněmu Děčín, který se bude konat v první polovině února. Krom členů regionálního výboru by na regonálním sněmu neměl chybět Tomáš Tesař, Jan Slavík, Ondřej Schmidt, Pavel Kluvanec a Vojtěch Nádvorník. Náhradníkem byl zvolen Jan Křeček.

Všem zvoleným členům gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů.

Radka Ostřížová, krajská manažerka TOP 09 Ústeckého kraje.

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 ÚSTECKÝ KRAJ

Hradiště 97/4