Uctění památky obětí komunistického režimu

19. 2. 2018

25. února 1948 vyvrcholil státní převrat, který nastolil komunistickou diktaturu a zlikvidoval parlamentní demokratický systém v naší zemi na dlouhá desetiletí. 

V této době, kdy hrozí, že skupina lidí bude zcela ovládat a řídit ekonomiku a státní aparát, potlačovat svobodu slova a zasahovat do všech stránek veřejného i soukromého života, je důležité vzpomenout na neslavné období z nedávné historie naší země.

Pojďme si připomenout památku těch, kteří byli po únoru 1948 obviněni ve smyšlených procesech, odsouzeni a popraveni, zabiti při útěku za hranice nebo těch, kteří zemřeli za nelidských podmínek v komunistických vězeních nebo pracovních táborech. 

Uctěme zmařené osudy milionů lidí, kterým totalitní systém v naší zemi zničil život, zapálením svíčky u některého z pamětních míst ve vašem okolí. Vezměme sebou své děti a své blízké.

Případnou fotodokumentaci, za kterou budeme moc rádi, můžete posílat na e-mail: radka.ostrizova@top09.cz  nebo rovnou sdílet na svých facebookových stránkách, twitteru či instagramu. 

Moc děkujeme za podporu. 

Pamětní místa ve vašem okolí najdete zde

Radka Ostřížová, krajská manažerka Ústeckého kraje

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme