TOP 09: V koalici novodobých kmotrů nebudeme

1. 7. 2015

Zásadně nesouhlasíme s tím, že se na radnici v Ústí nad Labem vrací kmotrovské praktiky. Hnutí ANO dostalo k moci stejné struktury, které tunelovaly městský rozpočet a zavedly neprůhledné hospodaření. TOP 09 zůstává v Ústí jedinou skutečnou opozicí.

„Měli jsme mnoho výhrad k svrženému vedení města i k chodu úřadu. Ale odmítáme, aby nově město vedli lidé s minimálním voličským mandátem, kteří se nechají podporovat ČSSD a ODS s KSČM. Jsou to ty strany, které do Ústí nad Labem v posledních deseti letech zavedly kmotrovské praktiky," uvedl zastupitel Radim Bzura.

Nové vedení města s mandátem pouze šesti hlasů nemá program a neodráží výsledek demokratických voleb. Problém s plánem na uprchlické centrum je pouze zástěrkou k tomu, aby několik jedinců převzalo moc. „Tak široká podpora menšinové radě, navíc od zprofanovaných stran a komunistů, silně připomíná dobu opoziční smlouvy, kdy si skupiny politiků dohodou rozdělily moc a na demokracii si pouze hrály," míní Bzura. „Viníkem dnešní situace je i hnutí pro!Ústí, které sehrálo části ANO úlohu dočasných loutek a k moci tak pustilo díky chybám komunisty," dodal.

I proto zastupitelé TOP 09 deklarují svým voličům, že do podobné koalice, navíc s podporou komunistů, nevstoupí. Zastupitelé TOP 09 budou dál konstruktivní opoziční stranou. „Dokud bude prioritou stranický boj, boj o moc, boj o trafiky a nikoliv soutěž a souboj názorů, ideálů, projektů,rozpočtů, návrhů a koncepcí, které povedou k rozkvětu města, stabilizaci sociální situace, růstu zaměstnanosti, nikam se naše město neposune," míní Radim Bzura.

Radka Ostřížová, krajská manažerka pro Ústecký kraj

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme