TOP 09: V koalici novodobých kmotrů nebudeme

1. 7. 2015

Zásadně nesouhlasíme s tím, že se na radnici v Ústí nad Labem vrací kmotrovské praktiky. Hnutí ANO dostalo k moci stejné struktury, které tunelovaly městský rozpočet a zavedly neprůhledné hospodaření. TOP 09 zůstává v Ústí jedinou skutečnou opozicí.

„Měli jsme mnoho výhrad k svrženému vedení města i k chodu úřadu. Ale odmítáme, aby nově město vedli lidé s minimálním voličským mandátem, kteří se nechají podporovat ČSSD a ODS s KSČM. Jsou to ty strany, které do Ústí nad Labem v posledních deseti letech zavedly kmotrovské praktiky," uvedl zastupitel Radim Bzura.

Nové vedení města s mandátem pouze šesti hlasů nemá program a neodráží výsledek demokratických voleb. Problém s plánem na uprchlické centrum je pouze zástěrkou k tomu, aby několik jedinců převzalo moc. „Tak široká podpora menšinové radě, navíc od zprofanovaných stran a komunistů, silně připomíná dobu opoziční smlouvy, kdy si skupiny politiků dohodou rozdělily moc a na demokracii si pouze hrály," míní Bzura. „Viníkem dnešní situace je i hnutí pro!Ústí, které sehrálo části ANO úlohu dočasných loutek a k moci tak pustilo díky chybám komunisty," dodal.

I proto zastupitelé TOP 09 deklarují svým voličům, že do podobné koalice, navíc s podporou komunistů, nevstoupí. Zastupitelé TOP 09 budou dál konstruktivní opoziční stranou. „Dokud bude prioritou stranický boj, boj o moc, boj o trafiky a nikoliv soutěž a souboj názorů, ideálů, projektů,rozpočtů, návrhů a koncepcí, které povedou k rozkvětu města, stabilizaci sociální situace, růstu zaměstnanosti, nikam se naše město neposune," míní Radim Bzura.

Radka Ostřížová, krajská manažerka pro Ústecký kraj