TOP 09: Radní se při odvolání ředitele ZOO chovají klientelisticky

16. 10. 2015

 „Současné vedení města postupuje naprosto amatérsky a chaoticky. Boří vše, co fungovalo velmi dobře, a to bez relevantních důvodů,“ říká Radim Bzura, zastupitel města za TOP 09.

Podle Radima Bzury jsou důležité výsledky, které ředitel Bálek v ZOO měl. „Návštěvnost zoologické zahrady roste, ekonomika příspěvkové organizace je stabilizovaná. Důležitý je také mediální obraz ZOO, odborná práce, popularizace vědy, a také spokojenost občanů, za jejichž peníze město ZOO provozuje. Zajímalo by mě proto, co se povedlo za několik málo měsíců ve funkci panu Bálkovi vytvořit a výsledek interního auditu kontrolního výboru, finančního výboru atd. Při řízení organizace se nemůžeme řídit náladami několika zaměstnanců jejichž důvody k nespokojenosti nejsme schopni posoudit - pokud vůbec existují," uvedl zastupitel Radim Bzura. Podle něj jsou alarmující informace, které odvolání ředitele provázejí a hovoří o přerušených penězovodech a politickém pozadí.

Sám jsem si touto zkušeností prošel, podal jsem s kolegy několik podnětů státnímu zastupitelství na hospodaření v městské společnosti Metropolnet a.s. v řádech milionů a obratem jsem byl po červnové změně vedení města odvolán z představenstva společnosti,“ připomněl Bzura.

Zastupitelka za TOP 09 Ilona Tajchnerová soudí, že radní i odvoláním Bálka prokázali, že v jejich rozhodování hrají roli klientelistické praktiky. „Pokud se najde člověk, který by chtěl udělat pořádek v organizaci, město ho odvolá. Obdobná situace tu nastala již před časem v Divadle opery a baletu, ale zaměstnanci naštěstí nedostali sluchu a vedení města zajímaly především výsledky práce ředitele. Od současného vedení města však ani jiné kroky očekávat nelze,“ řekla Tajchnerová.

Ústí nad Labem 16. října 2015 

Radka Ostřížová, krajská manažerka TOP 09 Ústeckého kraje  

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme