TOP 09: Nechceme zadlužit město o dalších 200 milionů

24. 8. 2015

Zastupitelé Ústí nad Labem za TOP 09 zásadně nesouhlasí s neúměrným zadlužováním města. Navíc pokud se tyto peníze mají využít ne pro nové investice a potřeby občanů, ale na spotřebu a provoz úřadu.

Magistrát města Ústí nad Labem zadal zakázku (Kontokorent 200 mil.), která znamená novou půjčku 200 milionů korun. Tato částka má ale sloužit jen na běžný provoz úřadu.

Politici TOP 09 navíc varují před tím, že tuto zbytečnou a astronomickou půjčku nemusí být radnice ani schopna splatit do září 2016, jak si určila v zadávací dokumentaci.

„Je velmi nezodpovědné půjčovat si peníze na to, aby z nich byly hrazeny různé spolky, které si požádají o dotace na provoz. Nehledě na to, že město už dnes musí vědět, že nebude schopno tyto peníze vracet v pravidelných splátkách, které jsou nastaveny od října letošního roku do září příštího," řekla Ilona Tajchnerová, zastupitelka města za TOP 09.

„Považuj za naprosto skandální, že zatím jediným krokem nového vedení města je záměr zvýšit dluhy Ústí nad Labem o dalších 200 miliónů korun. Takto astronomické zadlužení v provozních výdajích je naprosto neodůvodnitelné," uvedl zastupitel Radim Bzura (TOP 09) a dodal: „Budeme žádat od vedení města jasné vysvětlení. Jediný důvod, na co tyto peníze vedení města může nyní potřebovat je, že se blíží krajské volby a politici v čele města chtějí populisticky utrácet. Ovšem peníze daňových poplatníků, které si navíc půjčí."

Radka Ostřížová, krajská manažerka Ústeckého kraje

Štítky
Osobnosti: Ilona Tajchnerová
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme