TOP 09: Krajští zastupitelé rezignovali na podporu D7

27. 6. 2016

K podpoře zařazení dálnice D7 mezi  deset prioritních staveb v ČR dnes vyzvali zastupitelstvo Ústeckého kraje jeho člen  Jan Novotný a poslanec a zároveň lídr do krajských voleb Michal Kučera, oba z TOP 09.

Stavba by tak mohla projít zkráceným procesem posouzení vlivu na životní prostředí (EIA). Krajští zastupitelé o návrhu bohužel odmítli hlasovat.

 „Navrhnul jsem usnesení, ve kterém krajské zastupitelstvo ukládá hejtmanu Bubeníčkovi jednat s vládou ČR o zařazení této dálnice mezi prioritní stavby. Krajští zastupitelé místo toho hlasovali o rozvoji dopravních staveb v Ústeckém kraji,“ říká zastupitel Novotný.

„Kvůli novému zákonu o posouzení vlivu na životní prostředí (EIA) jsou dnes pozastaveny desítky dopravních staveb. Mezi nimi i dálnice D7 Chomutov – Louny – Praha. Proto jsem chtěl, aby krajské zastupitelstvo požádalo vládu o zařazení dálnice D7 mezi deset prioritních staveb,“ vysvětluje Kučera.

„Zatímco jiné kraje si zdárně vylobovaly zařazení svých staveb mezi TOP 10, na které se nebude dělat plná EIA, Ústecký kraj na to rezignoval,“ uzavírá poslanec. 

Radka Ostřížová, krajské manažerka Ústeckého kraje

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme