TOP 09: Další zadlužování Ústí je nehoráznost

24. 9. 2015

Zastupitelé TOP 09 se razantně vymezili proti přijetí kontokorentního úvěru ve výši 200 milionů korun, které navrhlo a prosadilo vedení města. Ústí nad Labem má jedeno z největších zadlužení a koalice jej dále nezodpovědně prohlubuje.

Je třeba začít spořit na zbytných výdajích, hledat rezervy, uvažovat o prodeji majetku a až v poslední řadě zvyšovat již tak rekordní zadlužení našeho města. Připomíná mi to situaci, kdy se potápí Titanik a společnost na horní palubě popíjí šampaňské a pojídá kaviár,“ řekl zastupitel TOP 09 Radim Bzura.

Na otázku, z čeho bude předpokládaný úvěr 200 miliónů korun během několika měsíců uhrazen, zastupitelé TOP 09 nedostali od vedení města žádnou odpověď.

Právě na zastupitelstvu, které proběhlo 23. záři, byla vedle kontokorentu projednána i celá řada výdajů nad rámec rozpočtu 2015, při kterých je financování uvažováno z rezerv. Nelze naprosto bezuzdně utrácet za pokuty a korekce za dříve přijatá špatná rozhodnutí, nebo chyby úředníků či dodavatelů hradit z úvěrů,“ uvedla zastupitelka za TOP 09 Ilona Tajchnerová.

 

Radka Ostřížová, krajská manažerka TOP 09 Ústeckého kraje

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme