Starostou Loun je zvolen Pavel Janda z TOP 09

6. 11. 2018

Starostou Loun byl zvolen Mgr. Pavel Janda, lídr koaliční kandidátky Pro lepší Louny navržený TOP 09. Po minulém funkčním období, kdy byl radním v Lounech, přechází nyní na post nejvyšší.

Koaliční dohoda byla uzavřena mezi kandidátkou Pro lepší Louny, ODS, Unií pro sport a zdraví a ANO. TOP 09 bude ve vedení města jako člen rady zastupovat ještě Michal Kučera, také dlouholetý zkušený politik, který byl dvojkou na kandidátce. Další dva kandidáti, kteří reprezentovali na kandidátní listině PLL nezávislé a hnutí PRO Zdraví a Sport, zasednou v zastupitelstvu.

„Jsem rád, že to takto dopadlo a my jsme uzavřeli koalici, která provede Louny velmi náročným investičním obdobím v příštích čtyřech letech. Čeká nás výstavba plavecké haly za 265 milionů, současně budeme dělat maximum pro to, aby finanční náročnost výstavby občané na běžném chodu města, pokud možno, vůbec nepocítili. Jsem proto rád, že na radnici nedošlo k nějaké zásadní revoluci,“ sdělil po ukončení zastupitelstva nový starosta Pavel Janda.

„Jednání byla dlouhá a všichni jsme museli slevit ze svých požadavků, výsledná podoba však zaručuje stabilitu a rozvoj města,“ doplnil radní Michal Kučera.

Pavel Janda bude mít vedle sebe dva místostarosty, neuvolněného Milana Rychtaříka (ANO) a uvolněného Mgr. Vladimíra A. Honse (Unie pro sport a zdraví).

 

 

Ústí nad Labem, 6. listopadu 2018

 

Radka Ostřížová, krajská manažerka TOP 09 Ústeckého kraje

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme