Spojili jsme se PRO LEPŠÍ LOUNY

26. 6. 2018


Celkem pět zastupitelů města, kteří kandidovali v posledních volbách za tři subjekty, spojilo své síly a budou obhajovat svůj mandát na kandidátce PRO LEPŠÍ LOUNY.

"V tuhle chvíli tvoří koalici na radnici pět stran, což není ideální. Jsem rád, že se nám podařilo shodnout se na rozumném programu pro Louny, domluvit se již před volbami a nabídnout voličům možnost volby pro lepší Louny. Drobení sil dnes nemá žádný smysl. Kam to může vést, vidíme v celostátní politice. Louny potřebují jasnou vizi, ne politikaření," řekl Pavel Janda, lídr kandidátky, který zdůraznil, že kandidovat bude také zhruba třetina nezávislých osobností, které kandidátku PRO LEPŠÍ LOUNY podpoří.

PRO LEPŠÍ LOUNY složené z kandidátů TOP 09, nezávislých kandidátů a zástupců hnutí PRO Zdraví a Sport povede advokát Pavel Janda, který je radním města. V uplynulém období se zaměřil na otevřenost města vůči občanům, prosadil v Lounech mimo jiné úřední soboty, což přivítala řada občanů, kteří si pro vyřízení svých záležitostí nemusí brát volno. Jeho zásluhou také město začalo komunikovat na sociálních sítích a sbírat podněty od občanů díky využívání aplikace "Lepší místo". Otevřenost a transparentnost považuje za základ pro komunální politiku ve městě.

Dvojku na kandidátce obsadil radní Michal Kučera, který pracoval i jako předseda finančního výboru, díky kterému jsou Louny jedno z osmi měst v České republice, které nemá ani korunu dluhů. Nezávislé kandidáty reprezentuje Jana Černá, ředitelka domova pro seniory, která má v gesci sociální program. V končícím volebním období byla zastupitelkou zvolenou za Volbu pro město. Unii pro sport a zdraví v zastupitelstvu 4 roky reprezentoval Jakub Hnátek, učitel a hlavní trenér Basket Academy Louny. Na kandidátku PRO LEPŠÍ LOUNY jde jako nominant hnutí PRO Zdraví a Sport a do programu prosadil dostavbu sportovní haly pro míčové hry. Pětici zastupitelů na kandidátce doplňuje Jaroslav Čása, který je aktivním občanem a dlouholetým učitelem v Lounech.

Na kandidátce budou zhruba tři pětiny lidí s vysokoškolským vzděláním z různých oborů. Bez zajímavosti není ani to, že významné zastoupení budou mít i ženy, které tvoří téměř polovinu kandidátky.

Uskupení PRO LEPŠÍ LOUNY - TOP 09, nezávislí a hnutí PRO Zdraví a Sport chce navázat na vše dobré, co se v Lounech za předchozí léta vytvořilo. “V Lounech se žije objektivně dobře, město zdravě hospodaří, podporuje různorodé aktivity svých občanů a patří mezi nejbezpečnější a nejčistší města v kraji,” uvedl Michal Kučera a doplnil, “v poslední době se nám ale zdá, že naše město poněkud přešlapuje na místě, chtěli bychom ho proto posunout dál a udělat ho pro občany města ještě lepší.”
Kandidáti na tiskové konferenci také odhalili, že stojí za plakátovací kampaní LL, která bavila Lounské v předcházejících dnech. "Kampaň je pro nás o možnosti potkávat se s lidmi a bavit se s nimi, jaké město si přejí. Nezaplavíme Louny billboardy, ani tunou reklamy, protože jsme přesvědčeni, že mnohem důležitější je dialog. Složíme účty, ukážeme, co jsme pro město udělali a zůstaneme otevření všem názorům", řekl Pavel Janda, který představil dotazník z webu,  pomocí kterého kandidáti zjišťují, co občané v Lounech chtějí zlepšit.

Radka Ostřížová, krajská manažerka Ústeckého kraje

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme