Nezávislí a TOP 09: společně proti špatným rozhodnutím

27. 1. 2016

Zastupitelský klub Nezávislí  a TOP 09 se od počátku rozhodl naplňovat své priority a z pozice konstruktivní opozice upozorňovat na sporné či nesprávné kroky vedení města. I proto se rozhodl napadnout rozhodnutí podpořit ústecký hokejový klub dalším bezmála milionem korun. 

„Naše výhrady se netýkají v žádném případě sportovců nebo dalších sponzorů hokejistů. Ústecký hokej získal pro rok 2016 rekordní sumu 7,3 milionu korun. Město poskytuje hokejistům stadion za velmi výhodných finančních podmínek, které nepokrývají ani provozní náklady,“ říká Martin Mata, nově zvolený předseda zastupitelského klubu Nezávislí a TOP 09.

Mezi celou řadou výhrad zaznívá i ta, že v posledních týdnech zástupci hokejového klubu začali napadat některé zastupitele města Ústí nad Labem.

 „Pominu-li lidskou rovinu, kdy jsou někteří lidé obrazně předhazováni rozvášněným fanouškům a opravdu jen málo chybí od skutečného lynče dotčených zastupitelů či jejich rodinných příslušníků, pak je naprosto nepředstavitelné, aby město podporovalo subjekty, které vstupují do politických sporů a vymezují se proti politickým představitelům města ať již minulým, nebo současným“, potvrzuje Radim Bzura (TOP 09), který námitky proti usnesení Rady města z 22. 12. 2015 vznesl.

A jeho slova potvrzuje i stranická kolegyně a místopředsedkyně zastupitelského klubu Ilona Tajchnerová: „Město, zejména pak město jako je Ústí nad Labem, sport musí podporovat. Jeho úloha třeba v oblasti prevence kriminality mladistvých, podpory zdravého životního stylu, nebo sociální inkluze je naprosto nesporná. Ale vedení města si rozhodně nesmí dělat přes sport PR na úkor opozice. Těch devět set tisíc korun může lépe pomoci občanům někde jinde.“

Radka Ostřížová, krajská manažerka TOP 09

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme