Návštěva paní předsedkyně v našem kraji

18. 8. 2022

Ve středu 17.8. náš Ústecký kraj navštívila předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, poslankyně a předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Svoji cestu po kraji jsme začali v Základní škola SMART Roudnice nad Labem, kde se děti z Ukrajiny učí česky, aby zde mohly nastoupit do školního roku.

Další zastávka byla v rodinné cukrárně Cukrárna a kavárna Dortletka v Roudnici nad Labem, kde jsme si povídali s majitelkou paní Jaroslavou Michalcovou a ochutnali úžasnou Dorletku, která se peče pouze v této cukrárně a která má i několik ocenění jako Regionální potravina nebo České středohoří Regionální produkt.

V Teplicích jsme se podívali do Živého domu – Salesiánského střediska a seznámili se s projektem, který výrazně zlepší zázemí a podmínky pro programy, které se věnují vzdělávání dětí a mládeže.

Na konci naší cesty jsme se potkali se starostou Loun Pavlem Jandou v místním pivovaru.

Markéta Pekarová Adamová v UL krajiMarkéta Pekarová Adamová v UL krajiMarkéta Pekarová Adamová v UL krajiživý dům TepliceMarkéta Pekarová Adamová v UL kraji

Eliška Veselá
krajská manažerka TOP 09