× Spojenci pro Evropu

Kandidátku TOP 09 v Ústeckém kraji povede Michal Kučera

30. 5. 2017

TOP 09 dnes představila své volební lídry v jednotlivých krajích. Kandidátku TOP 09 v Ústeckém kraji povede poslanec a radní ve městě Louny Michal Kučera. TOP 09 zveřejnila také volební program, ve kterém voličům nabízí jasné postoje, o který se mohou opřít: například co nejrychlejší přijetí eura a ochotu vládnout pouze s plně demokratickými stranami. Právě proto jde TOP 09 do kampaně se sloganem – „neuhneme“. V programu  dále zdůrazňuje jistotu občanů v penzi, boj proti korupci, snížení sociálních odvodů a podporu podnikání.

Program TOP 09 je podle volebních lídrů konzervativní, nepopulistický a důvěryhodný. Pokud TOP 09 uspěje, rozváže ruce podnikatelům, kterým současná vláda ruce naopak silně svazuje. Voličům nabízí jasný postoj k Evropské unii a jasná pravidla, s kterými nebude hýbat.

V programu TOP 09 vyzdvihuje především snížení odvodů na sociálním pojištění o 8%, zrušení EET, zamezení zneužívání státní správy. Dále chce uskutečnit školskou reformu, důchodovou reformu a na mezinárodním poli zdůrazňuje nutnost obranné politiky.

Lídr kandidátky TOP 09 v Ústeckém kraji Michal Kučera vyrůstal v rodné Ostravě (nar. 1968), od roku 1992 žije v Lounech.

Absolvoval gymnázium a Hornicko-geologickou fakultu Vysoké školy báňské v Ostravě. V profesním životě se zabýval zejména rozvojem obchodních aktivit strojírenských a elektrotechnických společností na tuzemských a zahraničních trzích. Nyní řídí pobočku zahraniční elektrotechnické společnosti a její činnost rozvíjí na českém a slovenském trhu.

Po komunálních volbách 2010 byl zvolen zastupitelem města Loun. Zde získal funkci člena městské rady. Od února 2012, kdy se TOP 09 stala součástí lounské koalice, byl předsedou finančního výboru Zastupitelstva města Loun. Jako radní stojí v čele finančního výboru i v tomto volebním období.

Ve volbách do Poslanecké sněmovny PČR v roce 2013 úspěšně kandidoval jako lídr TOP 09 v Ústeckém kraji. Je členem hospodářského výboru i výboru pro životní prostředí, kde je předsedou podvýboru pro ochranu přírody a krajiny.

Nyní je také předsedou poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové. V dubnu 2017 byl zvolen předsedou krajského výboru TOP 09. Před vstupem do TOP 09 nebyl členem žádné politické strany.

Michal Kučera je ženatý a má dvě děti.

Volební program TOP 09 do Poslanecké sněmovny naleznete zde

Radka Ostřížová, krajská manažerka TOP 09 Ústeckého kraje