Co k ochraně životního prostředí říká místopředseda krajské organizace TOP 09 v Ústeckém kraji?

Nejvyšší čas chránit životní prostředí

28. 1. 2021 | 00:00

Nejvyšší čas chránit životní prostředí !

"Naši vodu, vzduch, půdu a živou přírodu. To jsou zdroje našeho života, žádné jiné nemáme a nebudou je mít ani naše děti. Není čas na abstraktní debaty, je čas na rozhodování. Máme k tomu veškeré předpoklady, které si můžeme přát, ekonomické i technické. Jsme součástí Evropské unie, která silně podporuje státy, které se snaží být modernější a šetrnější. Stačí této příležitosti využít, není na co čekat, musí to být okamžitě.


Ochranu přírody považujeme za naši povinnost. Dlouhodobě vybízíme vládu k přijímání účinnějších opatření a ke změnám legislativy, které budou více vstřícné k našemu životnímu prostředí. Bohužel další prodlužování času na zahrabávání odpadů do naší půdy, neschopnost řešit otravu řeky Bečvy a vynakládání dalších peněz na nesmyslný projekt „Zemanova kanálu“ Dunaj-Odra-Labe je skutečností. My máme připravené systémové změny, které tento trend zastaví a povedou směrem k odpovědné, šetrné a prosperující zemi.


Modernizace naší ekonomiky, urychlené ukončení spalování uhlí, smysluplné investice do skutečné modernizace naší železniční dopravy, investice do základního a aplikovaného výzkumu. I to jsou základní podmínky odpovědné ochrany našeho životního prostředí. Česko už nemůže dál lít peníze do betonování a dotací Agrofertu. Modernizace naší země je velký úkol. Víme, jak na to. A nebojíme se toho." Uvedl Tomáš Tesař

Barbora Jandová

krajská manažerka TOP 09 Ústecký kraj

ZDROJ: Facebook TOP 09

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme