Lídrem TOP 09 v Ústeckém kraji je Michal Kučera

26. 2. 2021

Výkonný výbor TOP 09 schválil kandidáty pro volby do Poslanecké sněmovny. Lídrem TOP 09 v Ústeckém kraji se stal radní Ústeckého kraje a bývalý poslanec Michal Kučera. Na dalších místech kandidátky najdeme primáře Nemocnice Most Petra Najmana, ředitele školy Michala Vlacha nebo starostu Loun Pavla Jandu. TOP 09 bude kandidovat v koalici SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09).

„V podzimních volbách půjde opravdu o hodně. Naše země nyní prochází nejtěžší zkouškou ve své polistopadové historii a všichni dobře vidíme, že současné vláda ve vedení státu selhává. Bude na příští vládě, aby dotáhla do konce boj s pandemií, ale ani po překonání viru práce nekončí. Naopak bude nutné znovu nastartovat ekonomiku a pomoci všem lidem, které pandemie zasáhla, aby se opět postavili na vlastní nohy,“ říká lídr TOP 09 Michal Kučera.

Michal Kučera je od krajských voleb v roce 2020 krajským radním a zastupitelem. Mandát poslance již dříve vykonával v letech 2013 – 2017. V tomto volebním období byl členem hospodářského výboru a výboru pro životní prostředí. Od dubna roku 2017 byl i předsedou poslaneckého klubu.

„Jsem připravený zúročit všechny své dosavadní zkušenosti z Poslanecké sněmovny i mimo ni, abychom tyto výzvy zvládli. Podaří se to jen silnému týmu, proto jsem rád, že se podařilo vytvořit koalici spolu s ODS a KDU-ČSL. Naše strany mají řadu kvalitní osobností i expertní týmy. Společně dokážeme zemi vyvést z krize a určit nový směr,“ dodává Kučera.

Na druhém místě za TOP 09 je primář ORL oddělení nemocnice v Mostě Petr Najman. Na dalších místech najdeme ředitele škol Michala Vlacha a Richarda Červeného, starostu Loun Pavla Jandu a pořadí uzavírá vysokoškolský pedagog Petr Jirásek.

Pořadí kandidátů za TOP 09

  1. Michal Kučera, báňský inženýr, ekonom a radní města Louny

  2. Petr Najman, primář ORL oddělení Nemocnice Most

  3. Michal Vlach, ředitel základní a mateřské školy

  4. Richard Červený, ředitel střední školy, zastupitel města Roudnice nad Labem

  5. Pavel Janda, starosta města Louny, advokát

  6. Petr Jirásek, vysokoškolský pedagog

Barbora Jandová
Krajská manažerka TOP 09 Ústecký kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme