× Pojďte do toho s námi.

Lídrem TOP 09 v Ústeckém kraji je Michal Kučera

26. 2. 2021

Výkonný výbor TOP 09 schválil kandidáty pro volby do Poslanecké sněmovny. Lídrem TOP 09 v Ústeckém kraji se stal radní Ústeckého kraje a bývalý poslanec Michal Kučera. Na dalších místech kandidátky najdeme primáře Nemocnice Most Petra Najmana, ředitele školy Michala Vlacha nebo starostu Loun Pavla Jandu. TOP 09 bude kandidovat v koalici SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09).

„V podzimních volbách půjde opravdu o hodně. Naše země nyní prochází nejtěžší zkouškou ve své polistopadové historii a všichni dobře vidíme, že současné vláda ve vedení státu selhává. Bude na příští vládě, aby dotáhla do konce boj s pandemií, ale ani po překonání viru práce nekončí. Naopak bude nutné znovu nastartovat ekonomiku a pomoci všem lidem, které pandemie zasáhla, aby se opět postavili na vlastní nohy,“ říká lídr TOP 09 Michal Kučera.

Michal Kučera je od krajských voleb v roce 2020 krajským radním a zastupitelem. Mandát poslance již dříve vykonával v letech 2013 – 2017. V tomto volebním období byl členem hospodářského výboru a výboru pro životní prostředí. Od dubna roku 2017 byl i předsedou poslaneckého klubu.

„Jsem připravený zúročit všechny své dosavadní zkušenosti z Poslanecké sněmovny i mimo ni, abychom tyto výzvy zvládli. Podaří se to jen silnému týmu, proto jsem rád, že se podařilo vytvořit koalici spolu s ODS a KDU-ČSL. Naše strany mají řadu kvalitní osobností i expertní týmy. Společně dokážeme zemi vyvést z krize a určit nový směr,“ dodává Kučera.

Na druhém místě za TOP 09 je primář ORL oddělení nemocnice v Mostě Petr Najman. Na dalších místech najdeme ředitele škol Michala Vlacha a Richarda Červeného, starostu Loun Pavla Jandu a pořadí uzavírá vysokoškolský pedagog Petr Jirásek.

Pořadí kandidátů za TOP 09

1. Michal Kučera, báňský inženýr, ekonom a radní města Louny

2. Petr Najman, primář ORL oddělení Nemocnice Most

3. Michal Vlach, ředitel základní a mateřské školy