Michal Kučera: Dostavbě dalších úseků R7 nic nebrání

Dne 3. září t.r. přijal Hospodářský výbor Parlamentu ČR na návrh poslance Michala Kučery z TOP 09 usnesení, které žádá Ministerstvo dopravy a Státní fond dopravní infrastruktury o zařazení dostavby dalšího úseku R7 do rozpočtu na rok 2015.

8. 9. 2014

"Jasně se ukazuje, že společný postup poslance a komunálních politiků může přinášet výsledky. Proto jsem náš společný soustavný tlak na ministra ještě doplnil o návrh konkrétního usnesení hospodářského výboru," uvedl poslanec a lounský radní Michal Kučera /TOP 09/.

Přesto, že si vláda ČSSD, ANO a KDU-ČSL nedala dostavbu R7 mezi své priority a přednost měly dostat jiné projekty, by i díky zmíněnému společnému postupu měla být v následujícím roce zahájena dostavba úseku Postoloprty - Bítozeves a v roce 2016 pak dostavba obchvatů Loun a Panenského Týnce.

Podle zprávy, kterou od ŘSD dostal poslanec Michal Kučera, totiž Centrální komise ministerstva dopravy schválila původní šířkové uspořádání R7 a nic tedy nebrání tomu, aby se začalo stavět.

O krok blíže je tak dostavba celé R7, která přinese snadnější a bezpečnější dopravu do práce i do zdravotnických zařízení a spojí jih Ústeckého kraje s Prahou.

TZ Michal Kušery ze dne 8.9.2014

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme