17. 11. 2013

Každý rok se 17. listopadu v 17 hodin schází desítky lidí v Lounech na Mírovém náměstí, aby si připomněli význam Dne boje za svobodu a demokracii. Také letos se u pomníku Mistra Jana Husa sešlo několik desítek Louňáků.

Na neformálním setkání přivítal přítomné bývalý starosta Loun Jan Kerner. Po něm krátce promluvili například nedávno zvolený poslanec a lounský radní Michal Kučera  či dlouholetý předseda lounských veslařů Zdeněk Helšus.

Vedle Michala Kučery se shromáždění zúčastnili i další členové lounské TOP 09 Pavel Janda, Václav Vích a Vojtěch Vágner. 

Michal Kučera u příležitosti 17. listopadu uvedl: "Před 24 lety, 17. listopadu 1989, jsme získali svobodu. Svoboda není jen o možnosti někam volně cestovat. Svoboda je především o šanci. O příležitosti žít život podle svých vlastních představ. 17. listopad jsem prožíval jako student VŠ a tehdy mne ani v nejmenším nenapadlo, že po 24 letech budou u nás lidé, kteří se své svobody budou opět ochotně vzdávat za sliby plných talířů a životních jistot. Nevzdávejme se svobody za sliby politických spasitelů. Pojďme dál cestou západních demokracií, i když ta cesta je někdy hodně hrbolatá a třeba i bolí.

Michal Kučera krátce promluvil na setkání u příležitosti 17. listopadu

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme