Ing. Michal Kučera

Radní města Louny, kandidát TOP 09 do poslanecké sněmovny

Michal Kučera se narodil 4. 10. 1968, žije v Lounech. Je ženatý a má 2 děti.

Je absolventem gymnázia a Hornicko-geologické fakulty Vysoké školy báňské v Ostravě. Ve svém profesním životě se zabývá rozvojem obchodních aktivit strojírenských a elektrotechnických společností na tuzemských a zahraničních trzích (zejména ve střední a východní Evropě). Současně se podílí na celkovém rozvoji a oživení řízených společností, na zvýšení jejich konkurenceschopnosti a atraktivity. Na jejich schopnosti obstát v náročném tržním prostředí. Nyní řídí pobočku zahraniční elektrotechnické společnosti a její činnost na českém a slovenském trhu.

Po komunálních volbách byl Michal Kučera zvolen členem Rady města Loun a od února 2012, kdy je TOP 09 součástí lounské koalice (Unie pro sport a zdraví, Koalice pro Louny, ODS), je též předsedou finančního výboru Zastupitelstva města Loun.

Vyrůstal na knihách J. Foglara, E.T. Setona, J. Londona a foglarovský pohled na svět mu zůstal dodnes, i když už čte dávno jiné knihy. Od mládí má silný vztah k přírodě a tráví v ní spoustu volného času jako vysokohorský turista, vodák nebo tramp na zimních vandrech. Ve volném čase si rád zahraje fotbal, vyrazí si na horském kole, v zimě vyjede na lyže nebo běžky. Zajímá ho též historie hornictví (hlubinného dobývání) v ČR. Poslouchám klasický rock (Pink Floyd, Dire Straits...) a country (J.Cash, K.Kristofferson,W.Nelson...).

Až do vstupu do TOP09 nebyl členem jiné politické strany. Od října 2010 je místopředsedou TOP 09 v Ústeckém kraji.

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 ÚSTECKÝ KRAJ

Hradiště 97/4