TOP 09 Chomutov: Mimořádné volby jsou výzvou pro nás všechny

2. 1. 2015

Kandidáti TOP 09 Chomutov se postavili proti kupčení hlasů v Chomutově a vítají rozhodnutí ústeckého soudu, který vyslyšel jejich návrh na opakování komunálních voleb. Nové hlasování je stanovené na 31. leden 2015. „Volby v Chomutově nebyly férové. Byly porušeny zákony, proto jsme se obrátili na soud,“ vysvětlil předseda chomutovské TOP 09 David Tejml.

TOP 09 Chomutov se nesmířila s ovlivňováním hlasování, které podkopává svobodu volby a důvěru ve správu celého města. „Pár lidí si myslelo, že si mohou koupit vliv ve městě a zablokovat jeho správu na dlouhou dobu. Nevyšlo jim to. A také se to nepodaří, pokud přijdeme poslední lednový den k volbám,“ vybízí lídr kandidátky Michal Vlach.

Opakované obecní volby ovlivní složení zastupitelstva a budoucí směřování celého města. TOP 09 Chomutov chybělo k zisku mandátu zhruba pět voličů. „Pokud by volby probíhaly regulérně, je pravděpodobné, že bychom v zastupitelstvu byli,“ dodává David Tejml. Nyní má TOP 09 Chomutov velkou šanci se do zastupitelstva dostat.

Ve volbách 31. ledna se ukáže, kolik voličů se v Chomutově koupit nedá. Víc, než si myslíte.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme