Jak a kde volit

Jak hlasovat ve volbách do zastupitelstva

Podzimní komunální volby rozhodnou o tom, kdo bude spravovat naše město v následujících čtyřech letech. Své zastupitele můžete vybírat mezi všemi kandidátkami. Obdržíte jen jeden volební arch, na kterém však budou uvedeny všechny kandidující volební strany. Můžete volit buď jednu stranu, a nebo si vybrat jednotlivé kandidáty z libovolných stran.

Chci hlasovat pro volební stranu

Rozhodnete-li se hlasovat pro určitou stranu, označíte u jejího názvu křížek. Chcete-li tedy do zastupitelstva volit např. kandidátku TOP 09, postačuje označit u této strany křížek do předtištěného rámečku.

Máte ale i možnost hlasovat jak pro stranu, tak pro kandidáty z jiných volebních stran. Můžete tedy označit křížkem TOP 09 a dále si vybrat i kandidáty z jiných volebních stran a u jejich jména provést křížek.

Nechci hlasovat pro strany, ale pro jednotlivé kandidáty

V takovém případě můžete zakřížkovat kandidáty z libovolných stran, kterým se rozhodnete dát svůj hlas, nesmíte však překročit počet 15 křížků, které máte k dispozici.

Volební okrsek č. 1

Volební místnost: Dům s pečovatelskou službou, nám. Svobody 1570, Úvaly

Pro voliče bydlící v ulicích: Atlasová, Bezručova, Bohumila Trnky, Borová, Bratří Čapků, Brožíkova, Čelakovského, Čermákova, Denisova, Dobrovského, Do Hodova, Doktora Strusky, Ebenová, E. E. Kische, Fibichova, Foersterova, Glücksmannova, Grégrova, Guth-Jarkovského, Hodov, Horova, Janáčkova, Jalovcova, Jedlová, Jirenská, Jiřího Gruši, K Hájovně, Klánovická, Klostermannova, Kmochova, Kožíškova, Kupkova, Lesní, Máchova, Mánesova, Modřínová, Muchova, Na Spojce, Na Ztraceném korci, Nad koupadlem, nám. Svobody, Otokara Březiny, Oty Pavla, Palackého, Pernerova, Pod Tratí, Purkyňova, Rašínova, Seifertova, Skácelova, Slavíčkova, Smetanova, Smrková, Sovova, Sukova, Šafaříková, Šámalová, Těsnohlídkova, Tigridova, Tichého, Tisová, Tovární, Tylova, U Horoušánek, Vaculíkova, Vrchlického, Vydrova, Zálesí

Volební okrsek č. 2