Moje adresa: JESENICE

Kampaň obce Jesenice za kvalitnější život

Rozjeli jsme kampaň. Kampaň, kterou chceme zkvalitnit život v Jesenici a jejíž smysl spočívá v tom, aby si lidé s Obcí pomohli navzájem. Ačkoliv to zní jako utopie, prosím, čtěte dál, vše vysvětlíme.

Přemýšleli jsme v minulých letech, co Vás jako obyvatele Jesenice bude asi tak nejvíce zajímat… Abyste měli místo pro své dítě ve školce? Abyste nemuseli k lékaři do Prahy? Abyste si neničili svoje auto na rozbitých komunikacích? Nebo abyste měli kde trávit svůj volný čas? To vše jsme už vyřešili. Je nám však jasné, že tím to všechno nekončí. Existuje celá řádka dalších projektů, které by pro Vás byly žádané a atraktivní.

Je jednoznačně v zájmu Jesenice, aby se zde všichni obyvatelé cítili komfortně. Nepopiratelným faktem ovšem zůstává, že chceme-li jako Obec cokoliv zrenovovat, zmodernizovat nebo vybudovat pro užívání občanů, jsou zapotřebí finance.

Nebojte se, neotvíráme dobrovolnickou sbírku nebo něco takového. Rádi bychom touto kampaní promluvili k těm, kteří v Jesenici bydlí, ale nejsou zde trvale hlášeni. Dle údajů z evidence obyvatel má Jesenice celkem 7 700 obyvatel. Podle našich odhadů však ve skutečnosti v Jesenici žije o 2 000 lidí více, než je trvale hlášeno. Pokud by se všichni přihlásili k trvalému pobytu, představovalo by to pro Jesenici a její rozvoj ročně přibližně 18 milionů Kč navíc.

Víme, že proces změny trvalého bydliště je určitou jednorázovou administrativní zátěží, vždyť i řada z nás tento proces absolvovala. Domníváme se však, že stojí za to jej podstoupit – ve svém osobním zájmu i v zájmu obce.

Každý, kdo se rozhodne takto nepřímo pomoci své obci, bude vítán. Na webu oujesenice.cz (www.oujesenice.cz/trvalypobyt) jsou uvedeny všechny důležité informace a „návod“, jak co nejefektivněji během změny trvalé adresy postupovat. Je samozřejmostí, že úřednice obecního úřadu jsou připraveny s formalitami pomoci.

Čím víc nás bude, tím víc společně dokážeme!

Petra Tajtlová

Jesenice, září 2014