Postřehy z předvolební kampaně v Lysé nad Labem

7. 10. 2014
  1. Všechny volební strany slibují v podstatě stejný program, který se opakuje již 20 let. Jak je možné, že to ještě nebylo realizováno. Jak je možné, že voliči stále těmto slibům věří a volí ty stejné osoby?
  2. Hodně voličů je stále přesvědčeno o správnosti volby napříč kandidátkami.
  3. Když člověk zná kandidáty a různé příbuzenské vztahy, může se dobře bavit tím, jak  kandidují třeba i tři příslušníci jedné rodiny v jedné straně, a nebo naopak jiné rodiny si koaliční vliv zajišťují napříč, tj. v různých stranách.
  4. I bez stanovení kvót má TOP 09 na patnáctičlenné kandidátce 7 žen.
  5. Schizofrenie dosáhla vrcholu, když volební strana na svých plakátech vyzývá voliče aby nevolili strany a přitom se vždy jako strana chovala a se stranami uzavírala koalici.
  6. Jedna bohatá strana si takticky již měsíc před volbami zabrala obrovskými celostátními plakáty výraznou část výlepových ploch ve městě aby na ostatní nebylo místo. Proto těď máme polepeno vše co jde.
  7. Prý nemá lysecká TOP09 podrobný program. Podrobný opravdu nemá, protože nechceme slibovat nic, co sami nemůžeme ovlivnit. Kam však budeme směřovat aktivity? To se můžete rámcově dozvědět z podrobného programu do komunálních voleb v roce 2010.
  8. Začínají se objevovat pamflety, pod které se nikdo nepodepíše. Viz prohlášení TOP 09 Lysá nad Labem. 
  9. Při procházce městem zjišťuji, že i stavební firmy dokáží najednou pracovat v neuvěřitelném předvolebním tempu.
  10. Lituji, že nejsou volby každý rok. To už by bylo město díky předvolební iniciativě vládnoucích stran snad i pozlacené.
  11. Podle dostupných seznamů, změnilo od minulých voleb volební stranu, 9 kandidátů. Jsou to pan/pani : Jana Jehličková, Mgr. Jaroslav Minařík, Jozef Dančo, Ing. Karel Otava, Marcela Dubnová, Miroslav Konečný, Ing. Zdeněk Osvald, Mgr. Petr Řehák, František Vítek
  12. Zákony, vyhlášky, nařízení neplatí pro vládnoucí a jejich příznivce. Proto máme na sloupech nedovolené výlepy ČSSD. Proto máme dokonce uprostřed města, na zábradlí (majetku města) vyvěšené banery ODS a Svobodných, osobně připevňované panem starostou a ex europoslancem.

 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme