Antikampaň v Neratovicích. Kdo za ní stojí? HAZARDNÍ LOBBY

9. 10. 2014
Tato agresivní černo červeno bílá špína, začala být šířena od čtvrtka 02. 10. 2014 nejprve prostřednictvím webové stránky www.hrozbaproneratovice.cz, hojně prezentovaná zejména prostřednictvím webu paní učitelky Anny Spěváčkové a za pomoci lží, za které by se čestní chlapi v hospodě dávno poprali, masivně propagované na internetu prostřednictvím placených služeb Google a Youtube, dostaly již o víkendu podporu spočívající ve vylepování plakátů na různých místech města a velkého billboardu na výjezdu z Kojetic na Neratovice.

Velká část obyvatel města nalezla ve svých poštovních schránkách pamflet, který posunul hranici slušného chování zase o kus dál. Právě v tuto chvíli roznášejí mladá děvčata další letáky v ulici na Výsluní.

V reakci na všechny tyto události jsme společně dnes ráno podali na místním oddělení Policie ČR trestní oznámení na neznámého pachatele.

Profesionálně zpracovaný anonymní hanopis, vyvolává v nezasvěceném, ale přemýšlivém čtenáři otázku. Kdo za tím stojí? Komu lživé očerňování kandidátů natolik prospěje, že neváhá vynaložit prostředky v řádech desítek tisíc korun za podobnou aktivitu?

Za touto kampaní nestojí politická konkurence, soukromé ani jiné spory a z nich vyplývající pomsta pomluveným osobám, ale jen a jen strach provozovatelů výherních hracích automatů a terminálů o ztrátu oslíka, který se přestává třást.

Za špinavou, kampaní stojí vlastníci či provozovatelé výherních hracích automatů.
Stránku www.hrozbaproneratovice.cz zaregistroval údajný Jan Tříska z Berouna. Je však skutečností, že stejná osoba podle správce domény nic.cz stojí i za doménami jako jsou dan-jiranek.cz, kladenstichameleoni.cz, a některých dalších. Všechny tyto weby různými formami útočí na navrhovatele vyhlášek regulujících či zakazujících hazard. Ať je to například primátor Kladna, pan Dan Jiránek z ODS a místní ČSSD Kladno, nebo radní Neratovic, Aleš Kocourek či Roman Kroužecký. A Marcel Peter? Pro jeho smyšlenou virtuální minulost, kterou již mnoho let vytrvale buduje anonymní fanklub neratky.cz, je na první pohled snadný cíl.

A proč nejsou útokem zasaženi členové ČSSD Neratovice? Pokus ČSSD o referendum byl podle mého motivován spíše potřebou presentace na veřejnosti, než čímkoliv jiným. Pokud by chtěli tento zákaz skutečně prosadit, měli k tomu dostatek času i mandátů v zastupitelstvu. Nikdy se o to ani nepokusili, což bych v zastupitelské demokracii leckdo očekával. Neboť projednání na zastupitelstvu je jasnou, přímou a demokratickou cestou k výsledku. Hazardní lobby se nebojí referenda. Bojí se rozhodné radnice, která bohužel zatím nebyla v této věci jednotná. Stejně jako například v Kladně.

Zítra někteří z nás půjdou k volebním urnám. Dříve než vhodíte svůj lístek do volební schránky, chvíli přemýšlejte.

Jak říká Karel Schwarzenberg: neuhneme z cesty. 

Aleš Kocourek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme