Město Kolín získalo dotaci více než 6 milionů korun na výstavbu cyklostezky

13. 9. 2014

Plánovaná cyklostezka ve Veltrubské, Okružní a Křičkově ulici spojí již existující cyklostezku z Hradišťka s lávkou pro pěší a cyklisty přes Labe a Labskou cyklostezkou vedoucí kolem řeky, čímž dojde k významnému propojení sítě cyklistických stezek a tras v Kolíně. Osobně mám obrovskou radost, že se tento můj návrh uchytil a dokonce získal dotaci v plné výši a že náš pan místostarosta za TOP 09 Jan Pospíšil ho podpořil a našel v rozpočtu města prostředky na spoluúčast. Po letech určitého půstu bude toto nejvýznamnější investice do cyklistické infrastruktury poslední doby.

Pokud vše půjde, jak má, mohla by nám cyklostezka začít sloužit v průběhu příštího roku. Mým velkým přáním do budoucna krom jiného je, aby se stejně tak úspěšně podařil dotáhnout do konce proces oslovení vlastníků pozemků a příprava prodloužení pravobřežní cyklostezky podél Labe, které už ode mě má Odbor regionálního rozvoje několik měsíců na stole.

Petr Křemen