Tiskové prohlášení TOP 09 v Mladé Boleslavi k šířeným zprávám o předvolební spolupráci

20. 9. 2010

TOP09 v Mladé Boleslavi v době před komunálními volbami nepřistoupí na předvolební dohody o koalici či společných postupech v následujícím volebním období s  dalšími politickými stranami, které chtějí v Mladé Boleslavi uspět. Zároveň konstatuje, že v tomto smyslu byla již některými pravicovými i levicovými politiky oslovena. O koalici, koaličních podmínkách nebo práci v opozici bude se stranami diskutovat až po proběhách komunálních volbách.

TOP09 je konzervativní pravicová strana. Při výběru svých partnerů upřednostní pravicové smýšlení a co největší shodu ve volebním programu. Chceme fungovat čistě, transparentně a jako tým. A v rámci našich znalostí a zkušeností co nejvíce přinést pro rozvoj našeho města tak aby se v něm nám všem líbilo.

TOP09 reaguje tímto prohlášením na spekulace ohledně zveřejňování článků v místním časopisu Ventil: spekulaci o možné spolupráci s další stranou, která v tomto deníku dostává výrazný prostor. Konstatujeme, že jsme žádnou dohodu ani naoko ani skrytě s žádnou politickou stranou neuzavřeli a do zveřejnění výsledků komunálních voleb neuzavřeme.

Prohlašujeme, že jsme poskytli dostatek informací všem místním médiím (tisku i rozhlasu), aby naše názory, postoje i volební program mohla zveřejnit. Nechceme a ani nebudeme ovlivňovat, zdali informace námi poskytnuté média dále zveřejní.

Daniel Marek