Tiso: Nemám koryto, zato se cítím dobře

16. 9. 2017

Do voleb zbývá dnes 34 dní, představujeme kandidáta číslo 34:

MUDr. Petr Tiso, MBA

50 LET

LÉKAŘ, MANAŽER ÚSTAVU PRO PÉČI O MATKU A DÍTĚ V PRAZE PODOLÍ, ZASTUPITEL STŘEDOČESKÉHO KRAJE

JESENICE, TOP 09

Proč kandiduji právě za TOP 09?
Protože se mi líbí hodnoty, které prosazuje TOP 09, vyvážený mix konzervativních a liberálních idejí, politické ukotvení v pravém středu. Líbí se mi, že TOP 09 je odpovědná, nepopulistická. Také souzním se silně proevropskými postoji TOP 09, přeji si, aby ČR byla součástí jádra EU a mohla tak ovlivňovat směřování naší Evropy.   


Proč jsem vhodným kandidátem na poslance?
Poslanci by měli být lidé vzdělaní, zkušení, odpovědní, čestní a zásadoví. Myslím, že takový jsem, jinak bych si do Parlamentu nedovolil kandidovat. Vzdělání mám medicínské a manažerské. Mám za sebou 25 let kariéry lékaře a v posledních 15 letech zároveň i ekonomického manažera v největší porodnici v ČR - v Praze Podolí. Byl jsem u různých projektů týkajících se zdravotnického systému, jsem členem expertních skupin a místopředsedou Výboru pro zdravotnictví zastupitelstva Středočeského kraje. To vše mi dalo zkušenosti profesní. Politické zkušenosti jsem získal postupně, odspodu – nejprve jako městský zastupitel a radní, posléze jako krajský zastupitel. Odpovědnost pro mě znamená, že se mají v politice sledovat dlouhodobé cíle, a ne krátkodobé efekty. A čestnost a zásadovost? Několikrát jsem stál před možností vyměnit nějakou osobní výhodu za své zásady, za své přesvědčení. Naposledy po krajských volbách 2016, kdy jsem mohl vyměnit zásady TOP 09 za pěkné koryto na kraji, stačilo vstoupit do koalice s ANO. Neudělal jsem to, své voliče jsem nezradil. Díky tomu sice nemám koryto na kraji, ale zato se cítím dobře. 

Proč věřím, že dělat politiku má smysl?
Politika ovlivňuje významným způsobem životy nejen obcí, měst, krajů, země, firem a dalších institucí, ale především občanů. Není to snad pádný důvod pro politické působení lidí, kteří mají co nabídnout? Politika vždy bude tak kvalitní a odpovědná, jak budou kvalitní a odpovědní politici. Výběr těchto lidí je v rukách voličů a voličům by nemělo být lhostejné, kdo je bude v politice zastupovat.

petr tiso, krajský zastupitel, lékař, manažer nemocnice

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme