Vážení spoluobčané,

V dnešním sloupku se budu věnovat především personálním záležitostem ve městě.

Městská knihovna má nového vedoucího

Po mnoha letech odchází do důchodu vedoucí městské knihovny paní Alena Urxová. Předně jí chci, myslím, že nejen za mě, ale i za každého kdo v posledních letech naši knihovnu navštívil, velmi poděkovat. Paní Urxová byla ve své práci velmi pečlivá, obětavá a především se ke každému chovala víc než hezky. S paní Urxovou se budeme samozřejmě v našem městě nadále potkávat a já osobně se na každé setkání s ní těším. Do dalších let jí přeji pevné zdraví, klid, pohodu a radost z dětí i vnoučka.

Novým vedoucím městské knihovny se stal Michal Špaček, kterému do jeho práce přeji dostatek elánu a mnoho dobrých nápadů.

Situace v základní škole

Paní ředitelka základní školy Alena Gabal´ová podala na konci ledna výpověď a její pracovní poměr skončí koncem března. Je to situace nemilá, protože k tomu dochází v průběhu školního roku a před dokončení výstavby nového křídla školy. Každopádně bych rád paní ředitelce velmi poděkoval za práci, kterou ve vedení naší školy udělala, a popřál jí do budoucna vše dobré.

Rada města na svém březnovém jednání vypíše konkurz na novou ředitelku či ředitele, schválí složení konkurzní komise a především pověří někoho z pedagogického sboru řízením školy do doby, než bude vybrán řádný ředitel nebo ředitelka ve zmiňovaném konkurzu. Nedojde tedy k tomu, že by škola neměla své vedení. Doufám, že tyto okolnosti nebudou mít negativní vliv především na kvalitu výuky.

Mateřská škola v Havlíčkově ulici

Paní ředitelka školky v Havlíčkově ulici Zdena Kulhánková se rozhodla, že sice od prázdnin v této pozici již pokračovat nehodlá (končí jí funkční období), ale zároveň by zde ráda pracovala jako učitelka. I paní ředitelce patří velké poděkování za pečlivou práci v této školce. Zároveň jsem rád, že se bude na výchově roztockých dětí i nadále podílet. I v případě mateřské školy bude v příštích týdnech vypsán konkurz na místo ředitele či ředitelky.

Protipovodňová opatření

Na loňské povodně se jakoby zapomnělo, ale ve skutečnosti tomu tak není. Na březnovém jednání rady města se budeme zabývat protipovodňovými opatřeními. Po prvotních průzkumech a drobných analýzách je možné stanovit konkrétní varianty vylepšení současné protipovodňové ochrany, a to zejména ochrany Tichého údolí. Na základě tohoto by měla rada schválit vypracování studie proveditelnosti těchto opatření. Věřím, že se v budoucnu budeme moci velké vodě bránit ještě účinněji než doposud. Já osobně se o to rozhodně zasazovat budu.

Pivo se starostou

Od minulé akce pivo se starostou uplynul už nějaký ten pátek. Pokud máte zájem se mě na cokoliv zeptat, ale nemáte čas či se Vám nechce „obtěžovat“ s nějakou drobností, neváhejte a přijďte mi říct svůj názor ve čtvrtek 27. března od 19 h do restaurace Tropic.

S upřímným pozdravem

Jan Jakob
starosta města Roztoky

Článek vyšel v Odraze č. 3.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme