Kvóty pro ženy u nás nejsou potřeba

Tisková zpráva TOP 09 Neratovice

10. 9. 2014

„Diskuse nad kvótami pro ženy v politice nebo v dalších funkcích je zbytečná. Postavení mužů a žen ve společnosti pořád by mělo být rovnoprávné, všichni mají stejné příležitosti. Ženy nejsou menšina. Jsem přesvědčen, že jakékoli umělé kvóty omezují svobodu, neboť je zcela přirozené, že ve společnosti, spolu žijí a fungují ženy a muži současně. A mělo by to být stejné i v politice, pokud o ni mají ženy zájem,“ říká Aleš Kocourek, lídr kandidátky TOP 09 v Neratovicích.

Z celkem jednadvacetičlenné kandidátky, kterou postavila TOP 09 pro neratovickou radnici, nabízí strana voličům hned celou jedenáctku žen. Jsou mezi nimi manažerky, ženy na mateřské dovolené, ale také lektorka, realitní makléřka, učitelka i důchodkyně. Kandidátka je sestavená od prvního místa tzv. zipováním, kdy voliči najdou ženu – kandidátku, vždy na každém druhém místě. „Konkurence mužů v politice se nebojím, ba naopak, je to pro mě výzva. Stejně jako jsme dobré ve svém oboru a dokážeme práci skloubit s rodinným životem, můžeme být i dobrými političkami, stejně jako Margaret Thatcher, nebo Hillary Clinton,“ míní dvojka kandidátky Iveta Kafková, která pracuje jako divizní ředitelka v chemickém průmyslu.

„Doba se mění. Zanechme sociálního inženýrství. Jsem pro, aby byly ženy v politice. Ale schopná žena se umí prosadit sama. A to není fráze. Podívejte se na podnikatelky, top manažerky, starostky. Ty se tam dostaly vlastní prací. Před sto lety bylo asi jen málo mužů, kteří by vařili. A dnes se podívejte, kdo navštěvuje kulinářské školy a instituty..,“ dodává ekonom a jednička kandidátky Aleš Kocourek.

Kompletní kandidátku TOP 09 v Neratovicích najdete ZDE.

Neratovice 9. 9. 2014 Marcel Peter, předseda regionální a městské organizace Neratovice