7. 10. 2014

Neustále jsme slýchali, jak je v politice třeba mladých lidí: „Už aby to po těch starých konečně někdo převzal!“ anebo „Co my, nám už je to jedno, ale o vaši budoucnost tu jde!“ či třeba „Vy mladí byste do toho měli jít, třeba se konečně něco změní!“

Tak jsme si řekli: Je to pravda! Hodně lidí dnes na politiku nadává, ale nikdo ji změnit nechce. My si myslíme, že politika je taková, jakou si ji lidé sami udělají. Možná je to jen mladická naivita, možná je to ale právě ta změna v přístupu. V přístupu generace, která už se prakticky narodila do demokratické společnosti. Generace, která nemá zkušenost s totalitním Československem. Generace, která už vyrůstala v dostatku a blahobytu. Generace, která nevyrůstala ve strachu a nesvobodě.

A právě proto do toho jdeme. Nechceme revoluci na radnici. Nechceme změnit svět. Jsme parta mladých lidí, co se dala dohromady a řekla si: Kdo, když ne my, a kdy, když ne teď. Chceme našim vrstevníkům, ale i rodičům a prarodičům ukázat, že to má smysl. Že politika jde dělat poctivě a slušně, když ji dělají poctiví a slušní lidé. Jsme mladí, nezkažení a plni ideálů. Nemyslíme si, že to je handicap, naopak to bereme jako svoji výhodu. Nechceme se nechat semlít, chceme si zachovat svoje ideály, svoji skromnost a svoji pokoru. Vždyť i ti největší světoví velikáni byli vždy skromní a nenápadní.

Nastal čas, aby přišla mladá krev. Mladá krev pro Kolín. Jsme sedm mladých statečných, co se rozhodli do toho šlápnout s vervou sobě vlastní a zkusit to. Atletická reprezentantka, vysokoškolský student a motorkář, vodácký instruktor, právník a skautský vůdce, rozhlasový moderátor, hotelová recepční a zřejmě nejmladší městský kronikář ve střední Evropě. Věkový průměr necelých čtyřiadvacet. Všichni vysokoškolští absolventi či studenti. Zkušenost s velkou politikou minimální. Nepopsané listy, nezkažené ideály, o to větší chuť pracovat.

Kdo nic nedělá, nic nezkazí. My dělat chceme a ukázat všem, že to má smysl. A pokud nás podpoříte 10. a 11. října ve volbách Vašim hlasem, uděláme vše proto, abychom Vás nezklamali a Vy Vašeho hlasu nelitovali.

Vaše Mladá krev pro Kolín,

Bc. Petr Křemen, Mgr. Ondřej Vokál, Bc. Kateřina Šafránková, Bc. Ondřej Cikán, Bc. Jan Krejčí, Josef Kysilka, Klára Břízová, DiS.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme