TOPKA JEDE!

Jak vznikal a buduje se projekt TOP město

8. 9. 2010

Je tomu rok a kousek, kdy spatřil světlo světa projekt, kterému se v jeho začátcích dávaly jen malé naděje na úspěch. Máme ještě v paměti posměšné a pohrdavé výroky, kterými nás tehdy představitelé nejsilnější opoziční strany častovali. Paradoxně to byl právě Jiří Paroubek a jeho sociální demokracie, kdo umožnil skupině nadšenců kolem Karla Schwarzenberga a Miroslava Kalouska proměnit ve skutečnost myšlenku o opravdové pravicové straně pro všechny, kteří přemýšlí zodpovědně o své budoucnosti.

Všichni si velmi dobře pamatujeme jak socialisté podtrhli vládě uprostřed předsednictví EU židli, i jak pohrdli podzimním termínem voleb. Vůbec si nepřipustili fakt, že by je nějaký jiný, natož nový politický subjekt mohl ohrozit. Topka tak získala cenný čas, aby ukázala na problémy, navrhla způsoby jejich řešení, vysvětlila lidem svůj program a řekla si o jejich podporu. Znepokojivé zprávy šířící se krizí postiženou Evropou otevřely oči i nám. Příklady Řecka, Maďarska, Španělska či Portugalska se staly dostatečným varováním. Zafungoval zdravý selský rozum a Češi se ve volbách rozhodli pro rozpočtovou zodpovědnost. Výsledek TOP 09 ve volbách do Parlamentu ČR toho byl jasným důkazem.

Topka se stala silnou a svébytnou stranou, která se v koaličním projektu stala garantem nejdůležitějších reforem. Silou 41 mandátů jsme vyjednali velmi reálný koaliční projekt, kterého se i díky vašim hlasům budu moci aktivně zúčastnit i já jako zástupce našeho regionu. Pracuji ve Výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj a ve Výboru pro životní prostředí. Chci se s Vámi setkávat a diskutovat problémy a témata důležitá jak pro Mladou Boleslav, tak i pro přilehlý region. Vaše každodenní starosti a běžnou agendu města je připraven řešit tým našich odborníků. Dali jsme si velmi záležet na tom, aby na kandidátce byli lidé schopní, zásadoví a morálně čistí, připraveni uplatňovat lidský přístup k řešení problémů.

Nemohu opomenout své dva nejdůležitější spolupracovníky, kteří při mně stali a stojí od samého prvopočátku vzniku TOP 09 v Mladé Boleslavi. Oba dva jsou součástí týmu, který spolu se mnou bude pracovat pro Mladou Boleslav i v příštích čtyřech letech. Daniel Marek a Přemek Tišer, výjimeční tahouni a týmoví hráči. Tito dva mladí politici stáli u zrodu TOP 09 v Mladé Boleslavi a výrazně se zasloužili o její založení a rozvoj nejen v Mladé Boleslavi, ale i v regionu. Spolu s ostatními tvoří vyváženou skupinu lidí připravenou pracovat pro naše město tak, aby se z Mladé Boleslavi stalo TOP místo k životu ve kterém se budeme rádi setkávat a spolu žít. Na dalších stránkách naleznete to nejdůležitější z našeho programu, s čím za vámi přicházíme i osobnosti, které tento program budou naplňovat. Mnohé z nich budete mít příležitost potkávat v ulicích města, hovořit s nimi, klást jim své otázky a poznat je i jako své potenciální zástupce ve vedení města.

Využijte prosím tuto příležitost a pojďte s námi měnit ideu TOP města ve skutečnost!

Jan Smutný

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme