Tomáš Pavlovič v Berounském deníku

7. 10. 2010

1. Proč jste se rozhodl/a kandidovat?

Tak především bych chtěl čtenáře upozornit na to, že TOP 09 kandiduje v Hořovicích jako silný tým, který bude spolupracovat a podporovat své zvolené zástupce i po volbách. Na našem programu se podílíme všichni a stát se starostou je připraven každý, koho si lidé svými preferenčními hlasy zvolí.  Pořadí kandidátky bylo s tím ohledem voličům navrženo.

Já osobně jsem se rozhodl kandidovat proto, že Hořovice dle mého názoru potřebují jiný, řekl bych „galantnější“ styl vedení města a schopnost lépe prezentovat výsledky práce radnice. Dále pak více komunikovat s občany, dodavatelskými firmami, organizacemi navázanými na město i starosty okolních obcí – být prostě dobrým správcem, mediátorem případných sporů a schopným reprezentantem našeho města, který se nebojí slušně, ale účinně hájit zájmy našich občanů. V tom bych viděl svůj potenciální hlavní přínos v práci pro Hořovice.

2. Co uděláte jako první věc v roli starosty?

Zasadím se o zvýšení informovanosti občanů ohledně investičních akcí města a zadávání výběrových řízení. Navrhnu revizi všech v současnosti platných smluv města a v případě, že bude zjištěna jakákoliv jejich netransparentnost nebo nevýhodnost pro město, zasadím se o jejich změnu nebo zrušení. Prosadím naprostou transparentnost všech zakázek a konkurzů města nad rámec zveřejňování povinných informací prostřednictvím městských webových stránek. Pokusím se o zlepšení vztahů s okolními obcemi v rámci mikroregionu Hořovicko.

3. Co chcete v Hořovicích změnit?

Nadcházející komunální volby považujeme za jedinečnou příležitost, jak oživit činnost zastupitelstva, nastartovat názorovou obměnu v orgánech města, jak nalít čerstvou krev a nové myšlenky. To vše při zachování kontinuity, navázaní na vše dobré a smysluplné, co bylo v minulých obdobích v Hořovicích vykonáno.

Když to shrnu do jedné věty, jedná se nám o kompletní změnu stylu vedení Hořovic, o patriotický přístup dobrých veřejných správců, kteří spravují své město tak, jako by se jednalo o jejich firmu a jejich peníze, nikoliv podle rčení: "Z cizího krev neteče."