6. 8. 2010

Cílem Daniela Marka je nastartovat aktivní život ve městě a řešení dopravy a odpadového hospodářství. Ovšem má proti sobě silného soupeře z ODS Raduana Nwelatiho. Čeká nás středočeská bitva.

V současnosti Mladé Boleslavi velí MUDr. Raduan Nwelati (ODS), hlas lidu říká, že je to jeden z úspěšných primátorů. Kandidát TOP 09 Daniel Marek (na snímku) má také s regionální politikou zkušenosti. Poprvé kandidoval v minulých komunálních volbách, od té doby je předsedou komise tělovýchovy a sportu rady města, pracuje v dislokační komisi. Zvolen byl za SNK-ED.

„Nalákala mě vize konzervativní strany a příslib větší profesionality zaštítěný pány Schwarzenbergem a Kalouskem.  Do podzimních voleb máme vyváženou kandidátku se zkušenými politiky, ale i mladými lidmi, kteří přinášejí nové myšlenky a zkušenosti ze svých profesí," říká ke svému angažmá v TOP 09 Marek. Ve straně je od jejího vzniku.

Spolupracovat s profesionály, postupovat koncepčně.

Marek vystudoval bakaláře na Slezské univerzitě - Fakultu veřejných politik - Veřejná správa a regionální politika. Má tedy na politickou práci titul. Hodlá ale spolupracovat s profesionály. „Žádný politik nemůže být zákonitě odborníkem na všechno a já se chci obklopit řadou profesionálů, o které se mohu opřít. Ze sportu jsem na týmovou práci zvyklý. Chci, aby se lidé v Mladé Boleslavi cítili dobře, aby zde rádi žili, pracovali a trávili volný čas," prohlašuje Marek

Jeho postoj vyjadřuje i mírná nadsázka týkající se hlavních protikandidátů po pravici - jsou to Raduan Nwelati (ODS), a Jiří Řezáč (VV). Jak naznačil ParlamentnímListům.cz  považuje je za silné protivníky. „Oba dva pánové jsou natolik zkušení, že by mi mohli dělat náměstky primátora," uzavřel Marek.

Dalšími konkurenty Daniela Marka v Mladé Boleslavi budou například Robin Povšík (ČSSD), Bohumil Rosenkranz (Volba pro Mladou Boleslav) a Luboš Dvořák (Zvon)

Parlamentní listy, leh

Původní článek zde.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme