Místní organizace TOP 09 Kladno chce pokračovat trochu jinak.

23. 1. 2013

Výbor MO Kladno má v úmyslu být více v kontaktu s členy a podporovateli TOP 09. Chceme zde po každé schůzi výboru stručně napsat, čím jsme se zabývali. Předpokládáme také, že se budete chtít vyjádřit nebo sdělit svoje návrhy. Proto současně na https://my.top09.cz otevíráme diskusní skupinu MO_KLADNO. Takto divně s podtržítkem proto, abyste skupinu mezi mnoha dalšími snadno našli. V pravém horním rohu té stránky je políčko pro vyhledávání, tam zadejte MO_KLADNO a vyhledávač vrátí právě jen tuto diskusní skupinu.

Výbor MO Kladno se schází vždy těsně před zasedáním zastupitelstva Kladna, kde máme dva zastupitele. Zveme též všechny naše zástupce v magistrátních komisích.

Poslední schůze výboru byla 9.12.2012. S max. týdenním předstihem rozesílá Petr Soudek podklady pro zastupitelstvo. Je to velmi obsáhlý materiál, jeho pečlivé prostudování je na několik hodin. Důležité věci vedle množství nepodstatných. A v tom je potřeba najít témata, ke kterým chceme zaujmout stanovisko. Pokud možno by nám nic podstatného nemělo utéct. V debatě zaznělo, že by bylo vhodné, aby předseda materiál ještě před schůzí rozdělil mezi členy výboru, aby každý prostudoval část. Kromě toho by bylo třeba sledovat dokumenty o činnosti rady města, protože některé věci do zastupitelstva vůbec nejdou. Nebo by se našel dobrovolník z řad členů a podporovatelů, který by v tom chtěl pomoci?

Město přijalo nedávno vyhlášku o omezení hazardu. Zdála se nám nedostatečná. Teď zase mají zastupitelé schválit, že se některým subjektům ustoupí. Názor nebyl úplně jednotný. Od doporučení využít do krajnosti všechny možnosti k omezení heren až po obavu, že bude městu chybět ten příliv peněz. Zaznělo také, že by bylo potřeba, aby se tomu někdo z nás věnoval a nastudoval si k tomu vše potřebné. I zde by mohli pomoct naši členové.

Petr Soudek informoval o záměru jakési ruské firmy postavit v Kladně továrnu na výrobu polystyrenu. Rada města je zřejmě proti, je ovšem otázka, zda tomu opravdu bude schopná zabránit. Petr Soudek bude shánět další informace.

Chceme sledovat, co se na radnici děje, vybírat důležitá témata a zaujmout k nim fundovaná stanoviska. Uvítáme názory i konkrétní pomoc z řad členů a podporovatelů.

10.12.2012 ing. Petr Bořkovec

LeTOPisy TOP 09 Středočeského kraje